10 Instagramvennlige steder i Italia

Instagramvennlige steder
At Italia er et vakkert land er det ingen tvil om - men selv her finnes det steder som er mer Instagramvennlige enn andre. Her er mine forslag...

«Om det ikke finnes på sosiale medier har det aldri skjedd.» Eller? Tja, det er jo ikke helt sant, men det nok mange av oss (meg selv inkludert) som oppdaterer Instagram og Facebook litt oftere når vi er på ferie enn i hverdagen hjemme. Og det er jo ikke så rart – vi vil jo vise våre nære og kjære hvor fint vi har det, hvor godt maten smaker – og hvor mye solen skinner på oss (selv om regnet øser ned på dem som sitter hjemme).

At Italia er et vakkert land er det ingen tvil om – men selv her finnes det steder som er mer Instagramvennlige enn andre. Her kommer mine forslag – kanskje de kan fungere som inspirasjon når sommerferien skal planlegges.

1. Vernazza, Liguria

Vernazza
Solnedgang. Pastellfargede hus. Et skimrende hav. Klesvask som henger på tørk på snorer mellom vinduene… det er som å spasere gjennom en drøm.

2. Roma, Lazio

Rom Salotto
I Roma venter et foto-øyeblikk rundt hvert hushjørne, og torget Piazza di Pietra er et av mine favorittsteder i hovedstaden. Her ligger Salotto 42 (en strålande aperitivo-bar) hvis inngang er innrammet av en fantastisk lilla – og veldig fotogenisk – bougainvillea.

3. Atrani, Campania

Atrani
Atrani ligger på Amalfikysten sør for Napoli. Her er det minst like mange vakre steder å fotografere som i den mer kjente nabobyen Amalfi – forskjellen er at du ikke deler dine fotostunder med hundrevis av andre turister.

4. Venezia, Veneto

Venedig
I Venezia er det ikke lett å legge mobilen ned i vesken, for du kommer til å ville ta bilder hele tiden. Mitt tips er å gå bort fra Piazza San Marco, Canal Grande og Dogepalasset, og heller forviller deg bort i de små gatene – unnskyld, kanalene – som de fleste besøkende går glipp av. Der finner du de fineste fargene, de koseligste torgene, de hyggeligste menneskene og den beste maten.

5. Siena, Toscana

Siena
Midt i hjertet av Toscana, blant bølgende bakker, vinmarker, oliventrær og grønne skoger, ligger middelalderbyen Siena, hvis historiske sentrum vitner om fordums storhet. Her er du omkranset av en historie som lever i herlig harmoni med naturen, og å ikke fange dette på et par bilder er nesten en skam…

6. Milano, Lombardia

Milano
Fra middelalderens Siena til Italias mest moderne by: Milano. Jeg har selv bodd i byen de siste fem årene og er lei av å høre rykter om at Milano er en grå, industriell by. Det er ikke sant! Her blandes det nye med det gamle, og byen er full av liv og røre, mote og mat, grønne parker og koselige strøk – og et hav av terrasser som gir deg magiske overblikk over den allsidige storbyen.

7. Monterosso, Liguria

Monterosso
De oransje og grønne parasollene på stranden har nesten blitt like kjente som Monterosso selv, og ingen besøk i byen – som er en av de fem byene i Le Cinque Terre – er komplett uten et bilde av de fargeglade parasollene og det klare, blå Middelhavet.

8. Napoli, Campania

Napoli
Få steder i Italia er så fulle av energi, livlighet, vitalitet og temperament som Napoli, hovedstaden i regionen Campania. Det er skittent og sjarmernde på én og samme gang. Det er autentisk og ekte, og drar du til I Quartieri Spagnoli (på bildet) så kommer du til å komme så tett som mulig på den innerste kjernen i byen.

9. Como, Lombardia

Como
Uansett om du har et hus à la George Clooney ved innsjøbredden eller ikke, kommer du til å elske naturen som omgir Comosjøen. I Como by finner du mange gode fotomuligheter: bli på land og spasér rundt i de trivelige gatene i byen; ta taubanen opp til Brunate og fotografér innsjøen og fjellene fra høyden – eller hopp ombord i en båt og nyt innsjøbrisen mens du fotograferer det glitrende vannet.

 

10. Portofino, Liguria

Portofino batar
Er det mulig å lage en slik liste og ikke inkludere Portofino? Jeg tviler. Dette er kanskje det mest Instagramvennlige stedet i ITalia – noe jetsetterne allerede har oppdaget, noe som igjen har medført til at prisnivået i den lille fiskerlandsbyen har fått en nevneverdig stigning. Men å ta bilder er gratis, så ta med deg et ekstra minnekort for her er pastellfargene litt klarere, båtene litt større og sjarmen kanskje litt mindre genuin – men fortsatt helt fantastisk.

Vil du også finne ditt helt eget fotohjørne i Italia?

Da bør du ta en titt på vår hjemmeside der vi har samlet over 1800 håndplukkede hoteller, ferieleiligheter, B&B og villaer til din reise til Italia. Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev for å få flere gode tips og inspirasjon fra vårt favorittland i sør.

Mer fra Louise Laurenius

En matrett fra hver av de italienske regionene som du bør smake på

Jeg lurer på om det finnes noen land i verden der de...
Les mer