Amore mio, ta meg med til Italia!

Brudepar i Italia
Et av verdens mest romantiske destinasjoner er utvilsomt Italia, enten du vil fri til din kjære (og IKKE vil få et nei) eller dere allerede har giftet dere og vil dra på en bryllupsreise, eller du simpelthen vil unne deg en romantisk ferie med kjæresten din

Et av verdens mest romantiske destinasjoner er utvilsomt Italia, enten du vil fri til din utkårede (og IKKE vil få nei) eller allerede er gift og vil dra på en bryllupsreise med garantert romantikk, eller simpelthen vil reise på en romantisk ferie med kjæresten din.

Dra på frieri-reise til Italia

Hvorfor ikke ta pusten fra kvinnen eller mannen i ditt liv med en overraskelse i form av en langhelg til Italia, der dere side om side med storbyshopping og vinsmaking oppdager noen av verdens vakreste scenarier? Det er lurt å sikre seg at omgivelsene passer og at du kan ta den tiden du trenger når det store spørsmålet skal stilles. Din kjære vil utvilsomt sette pris på dine forberedelser, og dermed er grunnlaget for en uforglemmelig langhelg eller miniferie på plass. Din heldige utvalgte kan vi dessverre ikke hjelpe deg med, men hvis du selv har klart den delen av oppgaven står vi klare med gode forslag til den perfekte «frieri-reisen» – eller hvis dere allerede er gift, så kan du stjele idéene til en deilig miniferie kun for dere to.

Storbylivets fornøyelser

Hvis dere liker kunst, arkitektur, shopping, restauranter og storbyliv er det Hotel Cellai i Firenze du skal satse på. Her kan dere nyte storbylivets fornøyelser og senere trekke over på motsatt side av elva Arno til Palazzo Pitti og den skyggefulle parken Giardino di Boboli – den optimale ramme for et romantisk frieri!

Hotel Cellai
Hotel Cellai er det perfekte utgangspunktet for en romantisk ferie i Firenze

Hvis dere skulle få lyst på en forfriskning eller et glass å skåle med etterpå er det en kafé i en liten rokokkopaviljong i parken.

Frieri i nasjonalparken Cinque Terre

Hvis ønsket ditt er å spørre din kjære om hun eller han vil være din i medgang og motgang med utsikt over det glitrende Middelhavet, små fiskerleier og uslåelig natur i bakgrunnen, bør du planlegge en tur til nasjonalparken Le Cinque Terre i sørlige Liguria. Her kan dere nyte livet og hverandre i deres egen, lille leilighet med havutsikt og fortsatt ha en sjarmerende, liten by med butikker og restauranter innenfor rekkevidde. Det store spørsmålet stiller du selvfølgelig på den mest romantiske strekningen av turstien mellom småbyene Manarola og Riomaggiore – Via dell’amore (kjærlighetens sti). Du kan også velge strekningen fra Monterosso til Vernazza som stedet for frieriet.

Manarola
Manarolas verdensberømte profil sett fra havet

Her får du også flere sjanser hvis du synes det er vanskelig å gripe øyeblikket: første mulighet er den lille, idylliske stranden i selve Monterosso, neste opplagte sted er på turstien med utsikt over den neste lille byen, Vernazza, og skulle det glippe for deg de første to gangene, får du en siste sjanse ved ankomsten til Vernazza – da er det bare å spørre pent og håpe på et ja!

Romantisk avslapning i Alpe-paradiset

Hvis kodeordene for deres lille reise derimot skal være velvære og avslapning i luksuriøse og flotte omgivelser, og du forestiller deg at et godt utgangspunkt når det store spørsmålet skal stilles vil være at dere kanskje er ekstra avslappede og fornøyde etter en lang massasje og en tur i det tyrkiske badet, kan du bestille en tur til Maison Tissiere i Alpene. Her finner du alt du trenger for det ovennevnte scenariet, og din kjære vil utvilsomt føle seg meget heldig og spesiell ved å bli overrasket med et opphold her.

Maison Tissiere
Den dedikerte vertinnen Guja på hotellet Maison Tissiere er med på å gjøre ferien i de italienske Alpene til en unik opplevelse

Bruk det vakre scenariet med snødekte alpetopper og frodige enger som bakgrunnsteppe for frieriet.

Bryllup i Italia

De siste årene har man kunnet lese mer og mer om nordmenn som har valgt å feire bryllupet i Italia for at få en opplevelse for livet. Det kan naturligvis absolutt la seg gjøre, nå er det til og med blitt mulig å bli viet på den berømte Julies balkong i Verona. Den samme balkongen som Romeo stod under og sang serenader til sin elskede ifølge Shakespeares klassiker. Og hva er vel mer fristende enn å la seg lokke av så spesielle omgivelser og den fantastiske stemningen som alltid hersker i Italia?

Julies balkon i Verona
Julies balkong i Verona

Vi kan derimot ikke umiddelbart anbefale at man kaster seg ut i bryllupsarrangementer i Italia – vår erfaring viser at regnestykkets logistiske utfordringer + byråkrati og språkforvirring fort skaper frustrasjoner og unødvendig mange vanskeligheter. Jeg foreslår derfor at dere har bryllupet i Norge med venner og familie rundt dere i omgivelser som dere selv har valgt ut og sett før festen. Bryllupsreisen kan jo alltids gå til Italia etterpå.

Bryllupsreise i Italia

En romantisk bryllupsreise i Italia vil jeg til enhver tid anbefale! Italia er jo kjærlighetens land – ja, hele den italienske folkesjelen er kjent for romantikk og lidenskap, og som nybakte ektefolk vil dere bli møtt med fine ord og lykkeønskninger av både unge og eldre uansett hvor dere drar.

Bryllup i vinmarker i Italien
Det er en helt spesiell opplevelse å gifte seg i Italia, men hvis du ikke vil styre med alle de praktiske vanskelighetene med å arrangere det kan du alltids dra på bryllupsreise i landet…

Dere får garantert en uforglemmelig og romantisk bryllupsreise fra nord til sør i støvellandet – det viktigste er bare at dere er klare over hva som skal til for at dere blir fornøyde. Vi kan ikke garantere at dere kommer til å gå sammen til døden skiller dere, men vi kan hjelpe dere med en uforglemmelig start på ekteskapet deres! Nedenfor kan dere finne inspirasjon til forskjellige typer bryllupsreiser i Italia:

Den eksotiske bryllupsreisen for de eventyrlystne

Hvis charter-reisemål ikke står høyt på ønskelisten over hvor bryllupsreisen skal gå, er dere kanskje klare for å prøve mer ukjente destinasjoner og til å få opplevelser som ligger langt fra det forutsigbare. Hulebyer, historisk arkitektur av forskjellig kulturell opprinnelse, særpreget natur og uendelige havutsikter er bare noen av de opplevelsene som venter dere hvis dere tør å utforske noen av de mer eksotiske reisemålene i Sør-Italia. Det er naturligvis også et hav av muligheter for å finne en hvit sandstrand i en liten bukt der dere kan kjøle dere ned i bølgene mellom de mange opplevelsene. Skal bryllupsreisen være uforglemmelig, og hvis dere har mot til å reise til ukjente steder vil jeg foreslå følgende:

Fornyet energi i Italias hæl

Hotel Covo dei Saraceni i byen Polignano a Mare i Puglia, også kjent som «Italias hæl», er luksus i ekstraordinære omgivelser med utsikt over hav, klipper og den gamle bydelen. Selve hotellet er essensen av enkel og diskret middelhavsstil med takterasse og en anerkjent restaurant – dere kan til og med være så heldige å få deres eget, private boblebad på rommet!

Hotel Covo dei Saraceni
På Hotel Covo dei Saraceni kan du innta en romantisk middag noen få skritt fra havet…

Etter en uke her er dere helt sikkert blitt fylt med ny energi og har nytt alle inntrykkene fra bryllupsfesten. Den hektiske tiden med alle forberedelsene er lagt bak dere, og dere har nå muligheten for å gjøre det det hele handler om: nemlig å nyte hverandre – og hvorfor ikke gjøre det i de helt ekstraordinære omgivelser på Hotel Covo dei Saraceni?

Uspolerte Matera

En annen mulighet finnes i den lille byen Matera i Basilicata, der dere får et unikt innblikk i en helt ukjent og lite eksponert del av Italia. Hotellet Locanda di San Martino er en opplevelse i seg selv da lokalene tidligere har huset et kloster for fransiskaner-munker. Hotellet er delvis hugget inn i klippen, men det er etter den nylige totalrenoveringen av stedet alle moderne bekvemmeligheter som aircondition, heis og – naturligvis – baderom. Locanda di San Martino ligger i bydelen Sassi som brer seg fra juvet og opp over fjellsiden med bebyggelse som best kan karakteriseres som huler, der adskillige av dem faktisk er kirker.

Matera
Matera i Basilicata er en bortgjemt og derfor en meget fredelig og original tidslomme…

Senere kan dere nyte den lune sommerkvelden i middelalderbydelen på en av de mange restaurantene som serverer fremragende lokalretter mens dere ser hvordan det lokale livet utfolder seg når solen går ned, og det blir litt friskere i luften.

Svimlende utsikt over Middelhavet

En annen opplagt mulighet for brullypsreisen er Amalfikysten med svimlende utsikt over Middelhavet fra de høye klippekystene med idylliske småbyer badet i sol. Fra det lille, familiedrevne Hotel Il Gabbiano, som ligger i sentrum av Positano, kan dere nyte havutsikten fra deres egen private balkong mens dere spiser frokost og planlegger dagens utflukter, med mindre dere foretrekker å spasere rundt i de små gatene i byen og fordrive noen timer med å bade og sole dere. Det er mulighet for utallige opplevelser av forskjellig arter i området, så her kan dere suge til dere mange forskjellige inntrykk, som turgåing langs klippestier, besøk i Pompeii og på Vesuv, seilturer til småøyene utenfor kysten og klassiske konserter…

Positano
Positano er et spektakulært syn fra havet og danner den perfekte rammen om en ferie fylt med kjærlighet…

Den romantiske bryllupsreisen til en fornuftig pris

Hvis dere brukte alle pengene på selve bryllupet er det fortsatt gode muligheter for å få en ordentlig romantisk bryllupsreise i herskapelige omgivelser til en overkommelig pris. I regionen Piemonte, kun ½ times kjøring fra flyplassen Malpensa ved Milano, finner dere Villa Allegra – en restaurert hestestall, som nå huser 4 romslige og flotte leiligheter.

På Villa Allegra kan dere bo i deres egen leilighet med utsikt over Ortasjøen mens dere har muligheter for å slappe av i den store parken, dra på utflukter til de idylliske småbyene ved innsjøen, seile ut til den lille øya Isola di San Giulio midt i innsjøen, for ikke å glemme de fabelaktige kulinariske og vinmessige opplevelsene som venter dere i området.

Ortasøen
Ortasjøen er én af Europas vakreste innsjøer og visstnok den reneste…

Selv om der kanskje ikke er midler til den største, mest eksklusive bryllupsreisen kan dere fortsatt få en deilig, spesiell og romantisk avrunding av bryllupet deres – dere trenger bare en liten uke (min. 5 dager), noe som også kan ha sine fordeler i den travle hverdagen.

Velvære i oversett kulturby

En annen mulighet kan være villaen Tenuta di Pieve a Celle, som ligger tett på den oversette kulturbyen Pistoia i Toscana. Her kan dere virkelig bli skjemt bort av det sympatiske vertsparet som skaper en helt spesiell atmosfære på stedet, for ikke å snakke om de lekre måltidene de serverer. Som en ekstra gevinst bor dere her tett på både Firenze, Lucca og Pisa, så det er nok av muligheter til å besøke noen av det klassiske Toscanas hovedattraksjoner hvis dere velger å tilbringe bryllupsreisen deres her.

Haven på hotel Tenuta di Pieve a Celle
Se frem til ro og nydelige omgivelser på agriturismoen Tenuta di Pieve a Celle, samtidig som dere bor tett på interessante kulturbyer…

Trenger du ekspert-hjelp til den romantiske Italia-reisen din?

Til slutt vil vi bare si at det alltid lønner seg å starte på forberedelsene i god tid – du kan lese alt om reiser til Italia her!

Tags fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Juleshopping i Roma

De fleste forbinder nok juleshoppingturer med London eller New York, men hos...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *