Balsam for kroppen – velvære i Italia

Velvære på Maison Tissiere
Velvære på Maison Tissiere

I dagens Norge, der flere og flere av oss bukker under for stress, brukes våre ferier ofte på akkurat det å slappe av. Men for noen av oss hender det at den ferien vi velger faktisk ikke lar oss koble av, men ofte øker stressnivået istedet. Vi skal med andre ord rekke så mye som mulig når vi er på ferie. Vi skal oppleve alt samtidig som vi også skal rekke å bare ligge ved bassenget og pleie brunfargen. Det er selvsagt ikke noe galt med å ta seg en slik ferie, men kanskje det ville vært en god idé å sette av litt tid til en ferie med ét hovedformål – velvære! Både kropp og sjel ville nok sette pris på det.

Før jeg presenterer Italias muligheter for velvære kunne det kanskje vært interessant å se nærmere på selve begrepet velvære. Den umiddelbare definisjonen på begrepet er å være/føle seg vel. Og hvordan oppnår du denne tilstanden av velbefinnende? I nåtidens samfunn, der vi med alle hverdagens plikter som familie og jobb ofte glemmer å sette av tid til oss selv, ender flere av oss opp med å bukke under for stress. Vi rekker ikke å legge merke til kroppens signaler og i verste tilfelle ender vi opp i kortere eller lengre sykdomsforløp. Før dette skjer kan en langhelg på et sted med velvære i fokus være med på å lade opp batteriene og unngå disse symptomene.

Italia og velvære

Som Italia-elskere vet vi at Italia har masse å by på når det kommer til livets gleder – et gjestfritt folk, masse kultur, gastronomiske lekkerbiter og viner som får ganen til å synge – og selvfølgelig kan du også i Italia finne steder der velvære, eller som italienerne kaller det «benessere», står i fokus. Det ville egentlig også vært merkelig hvis det ikke fantes, da Italia har en lang og stolt tradisjon når det kommer til velvære, spesielt når det er vann involvert.

Wellness med jacuzzi i Italien
Velvære med boblebad i Italia

Helt tilbake i Romertiden var de romerske badene (‘terme’ på italiensk) en stor del av datidens kultur. Badene ble ikke bare brukt til et sted man vasket seg, men ble blant annet også brukt som barer, biblioteker og til sportsfasiliteter. Samtidig som man fikk egne badefasiliteter i private hjem endret bruken av termene seg til å hovedsakelig bli brukt til kulturelle arrangementer, som også er tilfellet den dag i dag med Caracallas Termer i Roma. Det er fortsatt mulig å oppleve termer i Italia i dag, men ikke i like stor grad som i Romertiden. Blant annet er byen Montecantini Terme i Toscana og øya Ischia kjent for deres termer med utendørs kilder med helende egenskaper.

Våre forslag til velvære i Italia

Men å kun nøye seg med velvære basert på vann er ikke lengre nok for den krevende ferieturist, da det har blitt mer og mer moderne med både solarium og ansiktsbehandlinger. I denne bloggartikkelen har jeg derfor valgt å fokusere på tre steder i tre forskjellige regioner som alle har til felles at de i tillegg til å tilby forskjellige former for velvære også kan gi ferien en ekstra piff. Maison Tissiere i Aosta tilbyr turgåing i de flotte Alpene, Hotel San Rocco i Piemonte tilbyr sjarm ved innsjøbredden og Hotel Crowne Plaza i Lazio tilbyr kultur sentralt i Roma.

Maison Tissiere i Antey Saint André (Aosta)
I Italias nordvestligste hjørne ligger landets minste region Aosta. Denne regionen er et ekte skiparadis om vinteren og huser et av Italias mest kjente skiområder; Cervinia. Etter å ha vært dekket av snø i vinterperioden forvandler regionen seg om våren og sommeren til et hav av vakker natur med frodige skoger, rislende bekker og de kneisende fjellene som fortsatt har snø på toppen. Denne delen av den italienske halvøya er derfor ideell for den aktive reisende som enten ønsker å stå på ski om vinteren eller gå tur i fjellene om sommeren.

Wellness i Maison Tissieres have
Du får en fantastisk utsikt når du slapper av i Maison Tissieres hage

Tett på Cervinia ligger landsbyen Antey Saint André med dens friske fjelluft i over 1.000 meters høyde. Landsbyen har mange vakre utsiktspunkter, spisesteder og god stemning. Godt 300 meter fra byens gamle kirke ligger alpehotellet Maison Tissiere, som er det riktige valget for deg som ønsker å nyte den friske fjelluften, bruke dagen på flotte turer og ikke minst komme hjem om kvelden til et godt måltid og en svømmetur i innendørsbassenget. På Maison Tissiere serverer stedets egen restaurant lokale spesialiteter (f.eks. kastanjer og ost) og i hotellets velvære-senter kan du i tillegg til en tur i innendørsbasseng også nyte et tyrkisk bad, få kroppen varmet opp i badstuen eller nyte en massasje (mot tillegg). Da Guja, som eier stedet, er utdannet innredningsarkitekt, er velvære-området meget smakfullt og stilrent innredet med synlige steinvegger, eksklusive kurvmøbler og meget lekkert mørkt treverk.

Les mer om Maison Tissiere her.

Hotel San Rocco i Orta San Giulio (Piemonte)
Fortsatt i den nordlige delen av Italia finner vi regionen Piemonte. Denne regionens varierte landskap byr på mange forskjellige opplevelser fra nord til sør. I den sørlige delen av regionen strekker vinrankene seg så langt øyet rekker i det berømte vindistriktet Langhe, i den midterste delen av regionen ligger storbyen Torino, og i den nordlige delen finnes store og små skogområder og Italias største innsjø Maggioresjøen og den noe mindre og mer ukjente Ortasjøen. Dessuten er Piemonte den perfekte regionen for deg som ønsker en ferie der god vin og mat står i fokus, da noen av Italias ypperste viner (som rødvinene Barolo og hvitvinen Roero Arneis) kommer fra dette området og konsentrasjonen av restauranter med Michelin-stjerner her er den høyeste i Italia.

Wellness på Hotel San Rocco
Velvære på Hotel San Rocco med en fantastisk utsikt over innsjøen

I byen Orta San Giulio, som ligger helt nede ved Ortasjøens bredder, finner du Hotel San Rocco – som er et opplag valg hvis feriens hovedformål er avslapping og velvære. Hotellet er særdeles elegant og smakfullt innredet med stor vekt på design og sans for de små detaljene. Det er en hyggelig pianobar her og hotellets restaurant er veldig anerkjent i lokalområdet og godt på vei til å få sin første Michelin-stjerne. Hotellet har også et stort utendørsbasseng ute ved innsjøen, og på takterrassen er det et boblebad som med sitt varme vann også kan nytes i de kaldere månedene (benyttes mot tillegg). Herfra og fra takterrassens hyggekrok med kurvmøbler er det panoramautsikt over innsjøen og øya Isola di San Giulio. Til slutt frister hotellet med badstue, solarium og ansiktsbehandlinger (mot tillegg). Ortasjøens vann er det reneste innsjø-vannet i Europa, så i de varme månedene kan en tur i innsjøen bestemt anbefales.

Les mer om Hotel San Rocco her.

Hotel Crowne Plaza i Roma (Lazio)
Sentralt i Italia ligger regionen Lazio som nok er mest kjent for å romme Italias hovedstad Roma. Men regionen byr også på mange andre spennende opplevelser, som mange interessante levninger fra Romertiden, nydelige innsjøer, flotte fjellrike områder og gode sandstrender i den sørlige delen av regionen. Jeg har her valgt å fokusere på det stedet i Roma du bør bo når du er trøtt og kommer støvete hjem fra en lang dag med sightseeing og bare trenger å slappe helt av.

Wellness på hotel Crown Place
Hotel Crowne Plaza er ikke noe arkitektonisk mesterverk, men det byr på velvære for alle pengene midt inne i Roma…

Hotellet heter Crowne Plaza og ligger ikke langt fra Peterskirken. Bygningen er ikke noe romersk mesterverk og det er da heller ikke på grunn av hotellets sjarm du skal velge det. Grunnen er heller at her på hotellet, tett på Peterskirken, er både et utendørsbasseng til de varme sommermånedene og et innendørsbasseng til når været ikke viser seg fra sin beste side. I tillegg kan du nyte å slappe av i badstue, få et tyrkisk bad eller benytte deg av stedets trenings-rom. Hvis du etter en ettermiddag med avslapping synes det er for slitsomt å gå ut for å spise om kvelden, tilbyr hotellet mat i hele to restauranter. Hvis Romas pulserende liv likevel skulle friste går det en gratis shuttlebuss fra området ved Vatikanet til andre sentrale deler av Roma (Pantheon, Piazza Navona) flere ganger om dagen. Dette hotellet er absolutt en avslappende oase midt i storbyen hvis det er lekre fasiliteter og ikke autentisk romersk sjarm du er ute etter.

Les mer om Crowne Plaza Hotel i Roma her.

Du kan også lese vår spennende bakgrunnsartikkel – «Alpe-paradis drevet av ildsjel» – om Maison Tissiere her.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Badeferie med sjel og sjarm på Adriaterhavskysten

Mange kjenner nok til badebyene ved Adriaterhavet, men forbinder dem neppe med levende...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *