Bo i fred og ro utenfor Roma

Seilbåt i havet utenfor Anzio
Seilbåt i havet utenfor Anzio, som er et av stedene du kan bo ikke langt fra Roma

Storbyene i Italia egner seg godt til en ferie når det enda ikke har blitt varmt her hjemme, og spesielt Roma kan være utgangspunktet for en deilig ferie. Her finner du alt hjertet kan begjære av kulturelle severdigheter, hyggelige piazzaer, mange fortauskaféer, restauranter og et hav av markeder og shoppingmuligheter.

Roma er naturligvis en storby på godt og ondt – her er masse liv og stemning, men hvis du ønsker luft rundt deg og et mer rolig liv kan det på det varmeste anbefales å holde til litt utenfor sentrum og dra på dagsbesøk til storbyen.

Cerenova og Cerveteri

Nord for Roma ligger badebyen Cerenova, som er en forholdsvis nyoppstått by. Her kan du bo ved vannet og samtidig være ca. 1 times togtur fra Romas sentrum. Området rundt Cerenova er spesielt kjent for de utrolig godt bevarte etrusker-sporene. Du befinner deg bare 6 km fra Cerveteri, der du finner de mest fantastiske etrusker-gravene.

Poolområde på Agriturismo Casale Sasso
Agriturismo Casale Sasso i Cerveteri er ét av stedene du kan velge å slå deg ned hvis du vil bo tett på Roma… Her er stedets lekre bassengområde.

Disse tusenårige, gamle gravene er utsmykket etter alle kunsten regler med malerier på veggene, og i den porøse tufsteinen er det uthugget senger, stoler, bord og alskens verktøy og kjøkkenredskaper. Etruskernes hverdagsliv serveres på et sølvfat – du behøver hverken lese tykke bøker om emnet eller bruke fantasien – alt er der! Et besøk her er et absolutt must!

Se våre hoteller og ferieboliger i Cerveteri her

Anzio

Stort sett hele året rundt kan et opphold ved vannet også saktens kombineres med storbyen. Du kan f.eks. oppholde deg i byen Anzio, som var her de amerikanske styrkene gikk i land på en solrik januardag i 1944.

Anzio set fra havet
Anzio sett fra havet

Fra Anzio går det tog ca. en gang i timen til Roma, og på 1 time og ti minutter er du på Romas sentralbanestasjon. I selve Anzio er det naturligvis minnesmerker fra krigen, men du kan også besøke byens gamle rikmannsvillaer og de arkeologiske utgravningene.

Se våre hoteller og ferieboliger i Anzio her

Terracina

Litt lenger sør ved kysten finner du byen Terracina. Byen ligger ca. midt mellom Napoli og Roma, og her begynner du allerede å føle den sør-italienske atmosfæren og sjarmen. Terracina har i tillegg til en deilig badestrand et meget hyggelig sentrum å by på. Her er domkirkeplassen spesielt verdt et besøk, men også hele den gamle bydelen som ligger oppover skråningen mod Jupitertempelet og det antikke teateret må du ikke gå glipp av.

Strand i Terracina
Terracina byr på et hav av muligheter for avslapning mellom dagsturene til Roma…

Fra Jupitertempelet har du dessuten en storslått utsikt over byen og bukten. Har du lyst til å ta en seiltur ligger den vakre øya Ponza rett utenfor Terracina. Den lille øya er spesielt kjent for sin flotte natur og de mange små buktene.

Se våre hoteller og ferieboliger i Terracina her

Frascati

Frascati har en perfekt avstand inn til hovedstaden. Du kan simpelthen kikke ned over Roma, og togturen til Romas sentralbanestasjon tar knappe 30 minutter. Fra Frascati er det også gode muligheter for å besøke de andre byene i høydene utenfor Roma, de såkalte «Colli Albani». Her finner du bl.a. Nemi-sjøen og Pavens sommerresidens.

Se alle våre hoteller og ferieboliger i Frascati her

Vil du vite mer om feriemulighetene med kort avstand til Roma?

Da kan du lese vår populære artikkel om kysten sør for Roma, som byr på overraskende mange interessante og flotte opplevelser i byer som ofte har togforbindelser til Roma eller kan nås på relativ kort tid i en leiebil.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marcus

Mine favorittbyer ved Gardasjøen

Gardasjøen har for lengst bitt seg fast som et populært feriested i...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *