Byen der Italia møter Spania

Utsikt over Alghero fra stranden Maria Pia
Utsikt over Alghero fra stranden Maria Pia

I denne artikkelen vil jeg ta deg med til den vakre byen med mange fasetter som ofte omtales som «Italias lille Barcelona» – nemlig Alghero på Sardinias vestkyst. Her kan du nyte havet og dets lange sandstrender, det store havneområdet og restaurantene. Dette gjør Alghero til et interessant feriemål for både barnefamilier og de som ønsker å kombinere en ferie ved havet med en by som har svært mye å by på.

Noe for enhver smak

Alghero har noe for enhver smak og aldersgruppe. I gangavstand (ca. 10 minutter) fra det historiske sentrumet finner du en herlig, lang sandstrand der du kan bade og sole deg på varme dager, og langs havnepromenaden kan solnedgangen nytes fra en av de mange kaféene eller barene. Ønsker du å bare traske rundt i de smale gatene og absorbere stemningen av byliv og folkemylder en dag, er det også et variert utvalg av butikker i det historiske sentrumet hvis shoppe-lysten skulle melde seg.

Alghero
Alghero er den perfekte kombinasjonen av by, strand og historie, noe du kan oppleve på spaserturer langs byens kyststrekning
Utsikt over Alghero fra Maria Pia-stranden
Utsikt over Alghero fra Maria Pia-stranden

Spennende gastronomi og gode ufluktsmuligheter

Alghero byr også på atskillige restauranter med et variert utvalg – prøv f.eks. noen av de mange tradisjonelle rettene som karakteriserer Sardinia og gjør den til et populært feriemål.

Få vår populære oppskrift på catalansk hummersalat fra Alghero her

Hvis du er glad i mer aktive ferier kan jeg anbefale en tur til dryppsteinshulene Le Grotte di Nettuno («Neptuns Grotte» på norsk) som er oppkalt etter den romerske havguden Neptun. De ligger ca. 24 km utenfor Alghero og kan nås med en av de mange daglige båtene som seiler herfra. Eller hvorfor ikke dra på en dagstur gjennom det vakre, sardiske landskapet med det historiske damptoget «Trenino Verde» («det lille grønne toget» på norsk)?

 

Alghero centrum
Alghero har et vakkert sentrum med en rik historie; en gang i tiden var det under catalansk styre…

 

Algheros bymur fra middelalderen
Algheros bymur fra middelalderen

 

Marinaen med Algheros gamle bygninger i bakgrunnen
Marinaen med Algheros gamle bygninger i bakgrunnen

Tett på flyplassen

Det er ganske enkelt å komme seg fra flyplassen til byen da avstanden kun er noen få kilometer. Du kan velge å bo rett utenfor bykjernen med mulighet for privat strand og basseng, og så ta en tur inn til sentrum når du vil oppleve det pulserende bylivet. Du kan også gjøre det omvendt ved å bo i hjertet av sentrum og så dra på uforglemmelige utflukter utenfor byen når du vil.

Vil du vite mer om Alghero?

Hvis du vil vite mer om Alghero kan du lese mer om byen – og f.eks. se ferieboliger og utfluktsmuligheter – her. Du er også hjertelig velkommen til å ringe oss på 239 60 873 hvis du har spørsmål om en ferie i Alghero, eller skrive til oss her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Allan

Bak kulissene på Sicilia

Sicilia har opp gjennom tidene dannet rammer for utallige klassiske filmperler! Er...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *