Colosseum blir del av arkeologisk park

Colosseum
Colosseum blir del av en ny arkeologisk park i den italienske hovedstaden sammen med et par andre store romerske severdigheter.

Colosseum blir – sammen med tre andre store historiske severdigheter i Roma, Forum Romanum, Domus Aurea og Palatinerhøyden – en del av en ny arkeologisk park som i alt vil dekke et 192 hektar stort område i den italienske hovedstaden.

Planen om å gjøre Colosseum og de tre andre store antikke severdighetene i Roma til en del av den samme administrative enheten gjennom opprettelsen av en arkeologisk park har lenge vært på bordet hos det italienske departementet for kulturelle aktiviteter, kulturell arv og turisme (Ministero dei beni e delle attività culturali e del turismo), men planene møtte motstand fra Romas borgemester, Virginia Raggi, og Romas byråd, som i begynnelsen av juni førte en rettsak mot departementets nye prosjekt ved Lazios regionale domstol, Tribunale Amministrativo regionale del Lazio.

Colosseum
Colosseum sett innefra
Forum Romanum - restaureret statue
Restaurert statue i Forum Romanum; én av de severdighetene som blir en del av den nye arkeologiske parken
Forum Romanum
Forum Romanums berømte ruiner

Ved den anledningen gav den regionale domstolen medhold i borgmesteren Raggi og det romerske byrådets sak mot det italienske departementet, men i går kunne departementet meddele at Italias statsråd, Consiglio di Stato, har ugyldiggjort den regionale domstolens dom. Dermed får kulturminister Dario Franceschini og hans departement fri bane til å skape deres nye arkeologiske park.

Del av statlig reform

Opprettelsen av ​​den nye arkeologiske parken i Roma er et resultat av en statlig reform som ble annonsert allerede i 2014, og som har til formål å gjøre flere museumskomplekser i Italia selvstyrte. Det berømte kunstgalleriet Uffizi i Firenze har allerede blitt uavhengig som en del av reformen og ifølge minister Franceschini har reformen allerede medført høyere besøkstall og forbedringer av museets administrative strukturer.

Colosseum indvendigt
Colosseum er den mest berømte av severdighetene som blir en del av den nye arkeologiske parken

Da du som reisende i Roma allerede kan besøge Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen med en enkelt billett, vil du neppe oppleve noen øyeblikkelige endringer når reformen trer i kraft. Men ifølge Franceschini og hans departement vil man med tiden kunne oppleve forbedret service ved de severdighetene som er omfattet av de nye reformene.

Reiser til Romas historiske severdigheter

Holder du på å planlegge en ferie i Roma – og er du på utkikk etter et håndplukket feriehus i den italienske hovedstaden? Velg mellom mer enn 1800 håndplukkede feriehus i Roma her.

Du kan også lese mer om Colosseum her og om de viktigste av Romas severdigheter her.

Tags from the story
Written By
More from Lars

Colosseums ukjente historier avsløres i en ny utstilling

Visste du at Colosseum på 1600-tallet var en yndet destinasjon for botanikere...
Read More