Den Italienske Riviera eller den nordlige Adriaterhavskysten?

Den karakteristiske klippen på stranden i Monterosso
Den karakteristiske klippen på stranden i Monterosso på den italienske riviera

Vil du på badeferie i Nord-Italia og bo nær kysten med gode sandstrender er det to områder du kan reise til: Rivieraen i Liguria eller den nordlige Adriaterhavskysten. Du finner alt du trenger for å oppfylle drømmen om den optimale badeferien med familien på begge kyststrekningene. Du får deilige sandstrender med solsenger og parasoller, ferieboliger med basseng, badebyer med restauranter og butikker, underholdning og et hav av sportsaktiviteter både til lands og til vanns.

Men når begge områdene kan tilfredstille dine behov for familieferien, hva gjør du når du skal velge den ene strekningen over den andre? Er det utvalget av ferieboliger, byenes sjarm, aktivitetsmulighetene i området, den gastronomiske opplevelsen, landskapet eller strendene som skal være den avgjørende faktoren?

Dette spørsmålet skal jeg forsøke å gi deg svar på nedenfor.

Derfor skal du tilbringe sommerferien din på den nordlige Adriaterhavskysten

Den nordlige Adriaterhavskysten tiltrekker hvert år mange turister fra hele Europa og spesielt fra de skandinaviske landene. Mange velger nettopp dette området da du finner noen av de beste badestrendene her, samtidig som kjøreavstanden hit i bil er overraskende overkommelig.

Lido di Jesolo
Stranden i Lido di Jesolo

Det er flere byer langs denne kyststrekningen, og de mest populære er Bibione, Lido di Jesolo og Lignano. Alle tre er klassiske badebyer som ligger ute ved havet og har en meget bred sandstrand. Sentrum sentrerer rundt byens hovedgate som vanligvis omgjøres til en livlig gågate om kvelden. Her finner du alt hjertet måtte begjære når det gjelder restauranter – ofte med menyer på flere språk – og alt du kan tenke deg i butikkene, fra designklær til plastikkleker, og ikke minst underholdning i form av spillemaskiner og karuseller.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Bibione

Det kan ikke sies at byene på denne strekningen er sjarmerende og autentiske siden du ikke finnet historiske middelaldersentrumer, museer eller andre kulturelle tilbud i dem. Men det hersker ikke tvil om at du får leve feriens glade dager her, hovedsakelig i sommerhalvåret. Familien din og du kommer derfor ikke til å kjede dere på noen som helst måte, ikke med alle tilbudene som frister i form av blant annet sportsaktiviteter og underholdning.

Lignano
Badebyene langs Adriaterhavskysten byr på mange forskjellige aktiviteter for hele familien – her ridning på stranden i Lignano

De kilometerlange og brede sandstrendene er et kapittel for seg selv. Her står solsengene og parasollene side om side i flere rader opp og ned langs stranden, og mens barna plasker i vannet eler bygger sandslott kan du nyte forfriskninger fra solsengen, med mindre du ønsker å delta i de mange strandaktivitetene som tilbys daglig. Barna dine kommer til å stortrives her!

Badebyene er «designet» til å kunne romme mange besøkende. Boligformene er hovedsakelig ferieresidenser med basseng og aktiviteter for både barn og voksne, med beliggenhet enten midt i bykjernen eller i litt roligere omgivelser i utkanten av byen.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Lido di Jesolo

Hva med den Italienske Riviera?

Mange velger å kombinere en ferie i Toscana eller i Sør-Frankrike med et opphold på Den Italienske Riviera, som strekker seg langs Middelhavet fra den franske grensen og ned til naboregionen Toscana.

Blomsterrivieraen i Liguria
Blomsterrivieraen i Liguria

Den Italienske Riviera er forlokkende på mange måter. Ikke nok med at de deilige sandstrendene inviterer til avslappende badeferier, det er også flere gamle byer med et fascinerende historisk sentrum her, noe som kan være med på å dekke dine mer kulturelle behov i løpet av ferien.

En del av Rivieraen kalles også ”Blomsterrivieraen”, noe som kommer av at det i Ligurias innland dyrkes forskjellige blomsterarter – dette kan du se på de mange store drivhusene som ligger spredt rundt i de grønne bakkene. Og nettopp det grønne, kuperte landskapet frister til herlige utflukter i naturen. Så når du bor på Den Italienske Riviera har du mange naturopplevelser innenfor kort rekkevidde.

Mens de sjarmerende, små byene langs kysten inviterer til hygge og avslapning med sine pastellfargede hus, finner du mer leven i byene som har utviklet seg til større badebyer med årene.

Santa Margherita på den italienske riviera
Santa Margherita er en av de mange sjarmerende kystbyene på den italienske riviera som både har gode bademuligheter og kulturelle tilbud. Foto: Louise Laurenius ©

Det er blant annet byene Pietra Ligure, Imperia og Alassio, som alle tiltrekker badegjester, både på grunn av strendene, men også på grunn av shoppinglivet og utvalget av restaurantene som finnes der.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Pietra Ligure her

Den delen av kysten som strekker seg fra Frankrike til byen Genova består hovedsakelig av sandstrender av forskjellige karakterer. Strendene bukter seg langs kystbredden og skifter utseende fra bukt til bukt, der den noen steder er bred og lang, og andre steder smal og kort. Når passerer Genova og følger strekningen ned mot Toscana skifter landskapet utseende og her er størstedelen av strendene klippestrender, spesielt i og rundt naturreservatet Cinque Terre.

Vernazza, Cinque Terre
Vernazza i Cinque Terre

I de større badebyene er uvalget av ferieleiligheter størst. Her bor du som oftest på litt mindre steder med adgang til basseng og et utvalg av fasiliteter. Du har også muligheten til å bo på hoteller med pensjon og mange steder kan du få familierom med plass til fire personer.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Imperia

Hvorfor den ene kyststrekningen fremfor den andre?

Drømmer du om badeferie for hele familien der hele ferieaspektet er oppfylt når det gjelder basseng, strand, fornøyelser og masse underholdning, får du hva du drømmer om på den nordlige Adriaterhavskysten. Har du derimot et ønske om å slappe av på stranden, men også å kunne gå på et hyggelig, lokalt marked og oppleve den mer autentiske siden av Italia i løpet av ferien din, er nok Den Italienske Riviera mer for deg.

Har du spørsmål om Den Italienske Riviera eller den nordlige Adriaterhavskysten?

- ring oss på 239 60 873 eller skriv en forespørsel til oss ved å klikke her
Skrevet av
Mer fra Marcus

Eksotiske Puglias 5 farger

Puglia er et annet Italia! Den eksotiske regionen helt nede i hælen...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *