Det perfekte jobben for Nutella-elskere? Ferrero søker prøvesmakere i Italia

Nutella
Nutella. Foto: -donald-, CC BY-SA 3.0.

Er du glad i Nutella har du nå muligheten til å sikre deg drømmejobben. Ferrero, den italienske produsenten av det berømte sjokoladepålegget, søker nemlig 60 nye prøvesmakere til deres laboratorium i Alba, en sjarmerende by i den sørlige delen av Piemonte-regionen.

Erfaring ikke nødvendig

Ferrero har naturligvis lenge brukt prøvesmakere i utviklingen av Nutella og deres andre produkter, men ifølge La Reppublica er dette første gangen firmaet etterspør «ikke-profesjonelle» prøvesmakere. De eneste forutsetningene for å søke er faktisk at du ikke lider av noen former for allergi og kan bruke en datamaskin.

Er du blant de heldige utvalgte starter du din opplæringsperiode 30. september, som varer i 3 måneder og er betalt. Her skal du ikke bare skjerpe din smaks- og luktesans, men også lære å sette ord på det du smaker. Etter opplæringen utvelges de 40 beste prøvesmakerne, som deretter ansettes i et av to smakspaneler hos Ferrero i Alba.

Som prøvesmaker hos en av Italias mest kjente virksomheter blir din oppgave å både prøvesmake de ferdige produktene, deriblant Nutella, men også de enkelte råvarene som brukes i fremstillingen. Det vil si forskjellige former for kakao og hasselnøtter.

Det vil nok være mange søkere til denne unike jobben, men det er kun snakk om en deltidsjobb (2 timer 2 dager i uken). Så før du røsker opp teltpluggene og flytter til Nord-Italia bør du nok finne en annen inntekt å supplere med.

Nutella kaffe
Entusiaster vil nok hevde at Nutella kan spises hele dagen, men det er nok mest populært til frokost. Foto: Pixel2013, Creative Commons.

Historien om Nutella

Den smørbare sjokoladekremen har vært kjent under navnet Nutella siden 1964, men blandingen av sukker, olje, hasselnøtter og kakao ble faktisk oppfunnet av den italienske konditoren Pietro Ferrero rett etter 2. verdenskrig.

På grunn av begrenset tilgang til råvarer etter krigen hadde den oppfinnsomme konditoren fra Piemonte vansker med å skaffe nok kakao til fremstillingen av sjokolade. Nød lærer naken kvinne å spinne, som man sier, og i stedet oppfant han en søt blanding av hasselnøtter, sukker og bare litt av den dyrebare kakaoen. Denne massen ble formet til harde blokker som man kunne skjære skiver av til å putte på brødet.

Men det harde pålegget, som Ferrero kalte for Giandujot, var litt vanskelig å tygge i tillegg til at barna bare spiste det søte og kastet brødskiven. I 1951 presenterte Ferrero derfor en smørbar videreutvikling av Giandujot; SuperCrema. Men det var Pietro Ferreros sønn, Michele, som forbedret oppskriften på hasselnøtt- og kakaokremen, og som i 1964 lanserte den under navnet Nutella, som siden har blitt et av verdens mest berømte smørepålegg.

Stiller du i dag et års produksjon av Nutella-glass på en rekke vil de, ifølge Ferrero, kunne nå 1,8 ganger rundt Jorden. Det er derfor ikke rart at Ferrero er en av de største forbrukerne av hasselnøtter i verden.

Piemont vinmarker
I billedskjønne Piemonte kan du bruke lang tid på å utforske sjarmerende, små vinlandsbyer.

Kulinarisk ferie i Piemonte

Reiser du til Alba i Piemonte har du altså en god unnskyldning for å gjøre ferien enda søtere med et par Nutella-skiver – det er jo et lokalt produkt! Men dersom det berømte smørepåleggets kulinariske kvalitet ikke er nok til å overbevise deg, kan jeg avsløre at byen og resten av regionen også har mye annet å by på.

Piemonte er blant annet kjent for å være trøflenes hovedland, og det er også denne regionen de kraftige og smakfulle Barolo- og Barberesco-vinene stammer fra. Alba og regionens mange andre vakre byer er dessuten kjente for deres hyggelige torg med gode kaféer og restauranter der du kan fordype deg i det lokale kjøkkenets herligheter.

Vil du oppleve den norditalienske regionen ved foten av Alpene selv? In-Italia Reiser har allerede håndplukket feriehusene i Alba og resten av Piemonte som gir deg perfekte rammer rundt ferien, og som utgjør gode utgangspunkter for å utforske regionens mange spennende severdigheter. Finn din reise til Piemonte her.

Skrevet av
Mer fra Mikkel H.

Giostra della Quintana – opplev berømt middelalderturnering i Umbria

Hvert år i juni og september står æren på spill i Foligno...
Les mer