Visste du at…

Syd-Tirol
Selv om Italias riksmål er italiensk finner man fortsatt mange grenseområder der det snakkes andre språk av størsteparten av befolkningen. F.eks. snakkes det tysk i Syd-Tirols vakre landskap....

…det snakkes annet enn italiensk i Italia?

Selv om Italias riksmål er italiensk finner man fortsatt mange grenseområder der det snakkes andre språk av størsteparten av befolkningen. F.eks. snakkes det tysk i Syd-Tirol som grenser til Østerrike, fransk i Aostadalen nær Mont Blanc og catalansk ved Alghero på Sardinia.

…på Sicilia er det å spise rugbrød en tradisjon?

Eller nesten…I byen Castelvetrano på Sicilias nordlige vestkyst har man nemlig en lang tradisjon for å fremstille pane nero (sort brød). Brødet er rundt og mørkt som et rugbrød, men fremstilles av vanlig durummel blandet med en spesiell lokal, grov kornsort – Tummino – som er i slekt med durumhveten. Melet males med håndkraft på tradisjonelt vis og er altså meget grovt, deigen langtidshever, formes til runde brød, drysses med sesamfrø og bakes i vedfyrte steinovner. Det grove melet og den lange baketiden gjør brødet sort utenpå, mens innsiden er myk og gylden. Der er altså kun tilsynelatende snakk om rugbrød!

…Julies høyre bryst er mer skinnende enn det venstre?

I Via Capello 27 i Verona finner du statuen av Julie som er kjent fra Shakespeares tragedie om de to unge elskende, Romeo og Julie, som begge dør en tragisk død. Under balkongen der Romeo og Julie erklærer deres kjærlighet for hverandre finner du en utgave av Julie i bronse. Det sies at det bringer hell i kjærligheten å røre ved hennes høyre bryst, og resultatet av dette er at hennes høyre bryst har blitt helt skinnende etter alle berøringene i løpet av årene. Hvorvidt det faktisk bringer hell i kjærligheten å røre hennes høyre bryst er det ingen statistikk på!

Tags from the story
,
Written By
More from Mikkel

Tre bokideer til Italia-reisen

Er du på utkikk etter noen bøker skrevet av italienske forfattere som...
Read More

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *