En sikker vinner

Riva del Sole
Riva del Sole er en sikker vinner, mener vår kollega Marie

Toscana er – som kjent – berømt for sine vidunderlige landskaper med bølgende bakker, vinmarker og frodige olivenlunder, men det du kanskje glemmer er at Toscana også har en deilig kystlinje. Langs denne kysten ligger det små, rolige badebyer, kjente og ukjente, der badelystne turister samles for å nyte solen på de fine sandstrendene. Et sted som derimot er ganske godt kjent er Castiglione della Pescaia og første gangen jeg satte foten her var for rundt 20 år siden.

Jeg ble glad i den lille kystbyen med en gang fordi en har en nydelig strand og en herlig beliggenhet på en bakke med utsikt over Elba og Giglio. Her hersker det en deilig feriestemning, og i tillegg til sine gode sol- og svømmemuligheter byr byen på en interessant historie, noe du raskt kommer til å legge merke til når du går rundt i byens sentrum og ser middelalder-fortet. Det er faktisk ikke overraskende at byen har blitt rangert som en av de mest besøkte byene i Toscana.

Riva del Sole
Riva del Sole ligger midt i en flott granskog
Lækker morgenmad på Riva del Sol
Lekker frokost på Riva del Sole
Riva del Sole
Riva del Sole ligger like ved til en vakker og innbydende strand

Men det er ikke bare Castiglione della Pescaia som er velkjent – det samme gjelder svensk-eide Riva del Sole Resort & SPA; en resort som ligger i en herlig granskog like ved vannet. I tillegg til et populært spa og flere svømmebasseng har du alle fasiliteter samlet inne på det samme området; noe jeg personlig synes er veldig praktisk da det betyr at jeg dermed har mulighet for å tilbringe tid sammen med mine kjære uten større besvær. Og hvis jeg gjerne vil prøve (noe jeg ofte vil) nye restauranter, gjør jeg det kjapt og greit inne i sentrum av Castiglione della Pescaia, som ligger kun et par kilometer unna.

Lengter du etter sol og strand, men også flere artige aktiviteter? Nå er jo ikke jeg en superaktiv person, det må jeg bare innrømme, men hvis jeg var det ville jeg hvert fall ikke kjedet meg på Riva del Sole – tvert i mot. Her er det mye du kan finne på, med vekt på ordet mye :). Jeg skal ikke fortelle deg om alt du kan gjøre på stedet, men som en liten smaksprøve kan jeg nevne fotball, dykking, kitesurfing, jogging og golf (i nærheten). Selv er jeg mest glad i å kjøre rundt på landeveiene og nyte det vakre landskapet som Toscana har å by på.

Riva del Sole
Riva del Sole har også lekker gastronomi
Et af værelserne på Riva del Sole
Et av rommene på Riva del Sole
Riva del Sole
Du får et hav av aktivitetsmuligheter når du ferierer på Riva del Sole

Har du aldri vært på disse kanter kan jeg anbefale en tur sørover til Porto Santo Stefano, der du kan svømme fra klippene eller ta båten fra Piombino til vidunderlige Elba (tar omtrent 1 time) og se hvor Napoleon ble fengslet. Kort sagt: Hvis du er på utkikk etter sol og bading på en nydelig sandstrand, flott natur og mange aktivitetsmuligheter så er Riva del Sole Resort &amp: SPA en sikker vinner.

Vil du vite mer om Riva del Sole?

Da kan du besøke vår side om hotellet her, hvor du kan lese om priser, fasiliteter, anmeldelser og mye mer.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av In-Italias mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tags from the story
Written By
More from Marie B.

Ferie i utradisjonelle italienske storbyer

Når vi skal ha en liten pause fra hverdagens kjas og mas,...
Read More

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *