En stillhet som åpner hjertet og sjelen

Poolområdet på La Collina dei Nebrodi er av den mer spektakulære slagsen...

Der hvor Etnas lavasletter møter Nordsicilias alpeland og havets blå bølger, ligger hyrdehuset La Collina dei Nebrodi. ”Her er det vanskelig å vite hvor kroppen slutter og sjelen begynner” smiler Sergio, og slår hånden ut mot vulkanøyene i det fjerne. Og jo: den karismatiske ferieboligen og dens eier er 2 alen av samme, uforglemmelige stykke.

Jeg har besøkt ferieboligen La Collina dei Nebrodi, beliggende hele 650 meter over havet, og stedets ejer, Sergio, til en snakk om hverdagen med husets gjester, om Nebrodiparken og dens alpeklima, om den utrolige utsikten til De Æoliske Øyene, havet og middelalderbyen San Marco d’Alunzio, om landskaperne og vandremulighetene i området – og mye mer.

God fornøyelse!

Hva overrasker folk mest, når de gjester huset ditt?

Det er helt klart kontrasten mellom den ville kjøreturen opp hit – spesielt hvis det er jeg som kjører(!), og selve stedet med all dens utrolige fred. Ankommer folk når det er mørkt, er inntrykket ennå sterkere. Grusveien slanger seg på kryss og tvers inn igjennom naturen – her oppe bor det flere sauer enn mennesker, og det er ikke så mye som et glimt av kunstig lys. Jeg elsker å se ansiktene deres når de stiger ut av bilen – når de trår ut i grusen, og stillheten faller inn over dem. Eller når jeg kommer her opp om morgenen med frisk frukt og melk til frokosten deres, og ser gjestene ta paradiset i øyesyn for første gang.

Udsigt fra La Collina dei Nebrodi
Utsikten fra La Collina dei Nebrodi er betagende…

Beskriv den perfekte dag på La Collina

Den starter når datteren min kjører hit opp helt tidlig om morgenen og lager frokost for gjestene. Så står de opp og samler seg rundt bordet ute på terrassen, hvor de har den mest fortryllende utsikten: mot nord ser man havet og de Æoliske øyene, i vest troner middelalderbyen San Marco d’Alunzio på sin fjelltopp, og bak selve huset begynner Nebrodi-parken og dens alpeklima.

Så kjører vi sammen inn i parken med vandrestaver og matpakker, og legger de flotteste kilometere bak oss til fots – en trekkingtur på cirka 6 timer. Kanskje besøker vi også de lokale bøndene og smaker på deres hjemmelagde oster og skinker, før vi vandrer mot de majestetiske Rocche del Castro-fjellene.

Ejeren af La Collina dei Nebrodi, Sergio
Sergio, eieren av La Collina dei Nebrodi, hilser på…

Et av de stedene vi helt sikkert kommer forbi på veien, er et frodig platå der man på den ene siden ser vulkanøya Stromboli blinke ute i havet mot nord, og mot syd beundrer Etnas sorte lavaland. Det er en ubeskrivelig følelse: å gå ut av eikeskogen og se landskapet åpne seg for én og oppdage, at man står midt på aksen mellom 2 mektige vulkaner.

Når vi kommer hjem igjen, serverer gjerne jeg og kona mi en god middag for gjestene våre. Og så sitter vi og spiser ute på terrassen mens vi ser solen gå ned over de Æoliske øer. Blir det helt mørkt før vi får spist ferdig, kan vi øyne lavaen fra Stromboli lyse opp ute i det fjerne.

Er du Nebrodiparkens siste cowboy?

(Ler) Nei, det bof fortsatt veldig mange cowboyer her! For heldigvis er det ikke bare jeg som elsker Nebrodiparken, naturen og dens mennesker. Er man født her er det naturlig å følge en anden rytme – å være vant til stillheten, og følge årstidernes skift med ro og respekt.

Stuerne i La Collina dei Nebrodi på Sicilien
De hyggelige og luftige stuene i La Collina dei Nebrodi

Det er også noe av det første gjestene mine legger merke til når de har været her i et par dager: Det makelige tempoet og det faktum at det ikke finnes trafikkstøy her – bortsett fra saueflokkene som trasker rundt på fjellkråningene og bimler med de små ku-klokkene dyrene har om halsen (han ler)!

Huset her oppe er et originalt bondehus, som man engang brukte til å lage vin i – og da jeg overtok det i 2007, satte jeg det forsiktig i stand, og det kan merkes: at boligen ikke er bygget med det formålet å ha turister boende, men for å huse fjellenes egen befolkning. Her er det plass, et perfekt klima, og først og fremmest den mest formidable adgang til naturen. En natur og en stillhet, som åpner hjertet og sjelen.

Har du fått lyst til å lese mer om La Collina dei Nebrodi?

- så klikk her og les bl.a. om ferieboligens fasiliteter, anmeldelser, priser - og mye mer!
Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Har du hørt om Ledrosjøen?

Ledrosøen ligger vakker til i fjellene vest for Gardasjøen i 600 meters høyde,...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *