Funghi ripieni – ricottafylt sopp

Sopp
Funghi ripieni – ricottafylt sopp - kan lages av flere forskjellige slags sopper...

Denne oppskriften er en ny utgave av en gammel kjenning. Og gammel kjenning betyr som så ofte med italienske oppskrifter at det finnes utallige forskjellige variasjoner. I Italia serverer man fylt sopp med kjøttfyll fra gris eller okse, med grønnsaksfyll eller med f.eks. blandede oster. Denne versjonen er dermed bare én av mange og knytter seg mer til en årstid enn til en region.

Du kan velge å bruke en slags sopp eller blande flere forskjellige, noe som vil gi en dekorativ effekt på bordet. Felles for soppene skal bare være at de alle har store «hoder», så velg f.eks. mindre portobellosopper, steinsopp eller store sjampinjonger.

Fakta:
Tilberedning: 40 min
Antall personer: 4

Ingredienser:

  • 100 gr ricotta
  • Revet skall av 1 sitron – anbefales å bruke en økologisk frukt
  • 1 fersk chilli
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 ss oregano eller merian, finhakket
  • 1 god håndfull revet parmesan, samt parmesanflak til servering
  • 4 håndfuller skylte sopper
  • 1 håndfull ruccola-salat
  • Ekstra jomfru olivenolje

Tilberedning:
Forvarm ovnen til 225º grader. Rør ricotta og sitronskall, chilli, salt og pepper sammen med en treskje. Vend til slutt inn oregano eller merian og parmesan.

Skjær forsiktig av stilkene av soppene og spar dem til en dag du skal lage en god pastasaus eller lignende. Vend hodene i olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem så med «buken» opp i en ildfast form. Fordel ostefyllet på hodene med en skje, dryss litt parmesan over og stek dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og flotte.

Servering:
Servér dem på porsjonstallerkener eller et fat dandert med ruccolablader og parmesanflak. Dekorér med en stråle gylden olivenolje. Retten gjør seg glimrende som appetittvekker eller mindre forrett – eller som en del av en større anretning av mindre komponenter, f.eks. sammen med forskjellige crostini-er, fylt tomater, grillede squash og auberginer m.m.

Buon appetito!

Les også om Timm Vladimirs populære oppkrift på risotto med sopp her

Skrevet av
Mer fra Mamma Luisa

Har du smakt italiensk aspargessuppe?

Allerede i antikken ble grønne asparges ansett som en høyt verdsatt grønnsak...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *