Gå på oppdagelse i Monti-kvarteret i Roma

I Monti-kvarteret kan du ta turen ned av Via dei Serpenti en sen kveld og nyte stemningen med blandt andet det opplyste Colosseum for enden av gata

Roma er delt inn i mange forskjellige bydeler med usynlige grenser. Det eldste og kanskje mest spennende, men samtidig også et av de mest ukjente er Monti-kvarteret, som ligger mellom Quirinalet, Colosseum, San Giovanni in Laterano og Santa Maria Maggiore.

Å bo under byen

Monti betyr fjell, hvilket kanskje er en smule overdrevet, men Roma er faktisk bygget på syv høyder, og flere av dem ligger i nettopp dette strøket. Det er man ikke i tvil om hvis man velger å ferdes i området til fots – og det er helt klart den optimale måten å oppleve byen på, så husk gode sko.

Monti-kvarteret kalles også Suburra, som kan oversettes til ”å bo under byen” – og selv om Monti jo betyr ”fjell”, får man faktisk følelsen av å befinne seg under gateplan, hvis man står ved metrostasjonen på Via Cavour og begir seg ned i dypet.

Det nye latinerkvarteret

Bydelen er en blandet landhandel, som har romerske ruiner, hyggelige parker, regjeringsbygninger, spennende kirker med verdensberømte kunstverker, og mye, mye mer. Men først og fremmest er Monti et enestående boligkvarter med små hyggelige og ytterst pittoreske gater og plasser, massevis av lokale håndtverkere og en stemming som er helt spesiell, og som leder tankerne til Lady & Landstrykeren. Det er et hav av små cafeer og gode restauranter – og i realiteten er Monti nok på vei til å bli det nye ”latinerkvarteret” i Roma, selv om det fortsatt primært er de lokale som har funnet veien hit.

Den mest karakteristiske delen av kvarteret finner man mellom gatene Via Panisperna og Via Cavour, men prøv også å ta turen ned Via dei Serpenti en sen kveld og nyt stemningen med blandt annet det opplyste Colosseum i enden av gata.

Trenger du hjelp til å planlegge ferien din i Roma?

- så ring til oss på 23 96 08 73 eller skriv til oss ved å trykke her
Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Lino

Lucca er noe helt for seg selv

Lucca er ikke verre eller bedre enn byer som Siena, Pistoia, Arezzo...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *