Gastronomisk særklasse og landskapsmessig åpenbaring i Langhe

Langhe vindistrikt
Langhe vindistrikt byr på landskapsmessige åpenbaringer...

I den sørøstlige delen av Piemonte ligger distriktet Langhe, som består av tre områder; Langhe, Roero og Monferrato. Området er spesielt kjent for sin verdensberømte vinproduksjon og de gastronomiske herlighetene som kan oppleves i rik mengde her. Men det er ikke bare vin og mat som karakteriserer området, det bys også på kulturelle opplevelser og opplevelser for mer barnslige sjeler.

Langhe og vin og mat

Noen av verdens mest berømte viner produseres i dette området, som rødvinens konge Barolo og den billigere, men ikke dårligere, Barbaresco. Nebbiolo-druen, som Barolo-en er laget på, dyrkes i 11 kommuner rundt områdets hovedby Alba. Hvis du ønsker å vite mer om produksjonen av vinen kan du i byen Barolo besøke den regionale Barolo-vinkjelleren, der en vinsmaking er en opplagt mulighet. Men det er ikke kun rødvin regionen kan skryte av.

Barolo-vin iltes i Langhe vinsdistrikt
Barolo-vinen dekanteres i Langhe vinsdistrikt

I Roero-området nord for Alba produseres det også en ganske fortreffelig hvitvin på druen Arneis. Gastronomisk sett kan regionen også saktens sparke fra seg, da det her er verdens største konsentrasjon av Michelin-restauranter. Noen av spesialitetene fra området er snegler fra Cherasco, vitello tonnato, som er tynne skiver av kalvekjøtt servert med en tunfisksaus, og tuma di pecora delle Langhe, som er en fåreost som kan spises enten fersk eller lagret. Av søtsaker må du ikke gå glipp av den verdensberømte Nutellaen, som har sin opprinnelse i Alba.

Langhe og kultur

Langhes kulturelle hovedsentrum er byen Alba, som er på størrelse med Siena i Toscana. Byens kjennetegn er de mange middelaldertårnene og byen kalles derfor også for «byen med de 100 tårn». I tillegg er byen kjent for sine mange innkjøpsmuligheter, ikke minst av områdets spesialiteter. Disse innkjøpene foretas hovedsakelig i byens svært sjarmerende hovedstrøk Via Vittorio Emmanuele.

Er du interessert i Middelalderen byr Langhes landskap på mange middelalderborger, deriblant Castello di Govone i byen Govone, som har fått en velfortjent plass på UNESCOs prestisjefylte liste over bevaringsverdig kulturarv. Dersom du har tid til en eller flere dagsturer under oppholdet ditt i området, kan du velge å oppleve storbystemning og popkultur.

Storbystemningen opplever du i regionshovedstaden Torino, som er en av de mer oversette italienske storbyene, noe som er synd da den byr på mange spennende severdigheter. Du kan blant annet oppleve Italias nasjonale filmmuseum, det nasjonale bilmuseet eller spasere i det grønne langs Po-elva. Er du glad i power-shopping bør du unne deg en tur til Seravalle Designer Outlet. Outlettet er det største i Europa med hele 180 butikker, så det er fullt mulig å tilbringe en hel dag her om du vil.

Langhe vinsdistrikt
Et klassisk landskap i Langhe vinsdistrikt

Langhe og barn

Selv om Langhe med sitt fokus på vin, mat og kultur kanskje ikke er det mest opplagte feriestedet for barnefamilier, er det gode muligheter for å finne steder som kan interessere barn og barnslige sjeler. Et av disse stedene er Parco Safari delle Langhe, som er en safaripark midt i områdets mange vinmarker. Her kan du oppleve ikke mindre enn 40 forskjellige dyrearter på det 70 hektar store område.

Litt nord for Langhe ligger badelandet Cupolelido: dette badelandet tilbyr 10 forskjellige vannfornøyelser for både store og små, samt en kunstig badestrand som nesten gir deg følelsen av å være på en ekte strand. Ønsker du en ekte strand kan du velge å bruke en av feriedagene dine på å kjøre til Savona på Ligurias kyst, som ligger litt under to timers kjøring fra Alba, eller til den vakre badebyen Finale Ligure på Den Italienske Riviera.

Ønsker du derimot å komme litt i le fra solen om sommeren, kan du litt utenfor selve Langhe i sørvest oppleve Grotta di Bossea. Denne grotten ble dannet for 4 millioner år siden og anses for å være en av de viktigste og flotteste i hele Italia.

Les også vår populære artikkel om Italia i barnehøyde her.

Vinmark med rød- og hvidvine
Langhe er et gastronomisk paradis, ikke minst takket være områdets fantastiske viner

Vil du vite mer om Langhe vindistrikt?

Du kan lese mer om Langhe vindistrikt her. Hvis du er interessert i å bo på en vingård i Langhe vindistrikt bør du lese vår spennende bakgrunnsartikkel om vingården Bevione i Langhe her.

Hvis du har spørsmål om en ferie i Langhe vindistrikt eller om våre feriehus i området, er du hjertelig velkommen til å ringe oss på 239 60 873 eller skrive til oss her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Allan

Opplev naturparkene på den italienske Riviera

For mange feriegjester er Den Italienske Riviera et bra og billigere alternativ...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *