Greit å vite før, under og etter kjør-selv-ferien til Italia

Ferie i Italia
Ferieboligen er bestilt og tiden for avreise nærmer seg. Men hva skal du være oppmerksom på før turen går sørover?

Ferieboligen er bestilt og tiden for avreise nærmer seg. Men hva bør du være oppmerksom på før turen går sørover? Her har jeg samlet mest relevant informasjon og praktiske opplysninger som du kan forholde deg til før avreisen din til Støvellandet.

Dekker forsikringen min dette?

Før du forlater hjemmet bør du se litt nærmere på husstandsforsikringen din. Det kan hende det er en lur idé å supplere den med en utvidet reiseforsikring. Din vanlige forsikring dekker nok mange uhell, men skulle noen bli syke her hjemme eller du selv bli syk under ferien vil kun de færreste standardforsikringer erstatte tapet ditt.

Biler i kø
Det er mange ting å huske på før du begir deg av sted i fly, tog eller som her i bil på ferie til Italia…

Hva er viktig å ha med seg hjemmefra?

Husk å skrive ut kvitteringen for oppholdet ditt, samt veibeskrivelsen og ta dem til Italia. Med hensyn til inventar i ferieboliger i Italia er kjøkkenene som regel meget spartansk utstyrte. Det er for eksempel sjelden å finne en god, skarp kniv eller en ostehøvel, og vinglass kan også være en mangelvare til tross for at du befinner deg i vinens hjemland – italienerne drikker nemlig oftest vin fra vanlige kjøkkenglass. Ting som salt/pepper, sukker, oppvaskbørste, såpe og toalettpapir bør også medbringes. Kjøkkenhåndklær og oppvaskkluter kan du heller ikke alltid være sikker på å finne i boligen.

Bestik, tallerkener m.m.
Hva skal du ha med hjemmefra på en ferie til Italia?

Euro?

Euroen er det standardiserte betalingsmiddelet i størstedelen av fastlands-Europa. Med unntak av Sveits og et par andre. Det er en god idé å ha vekslet euro hjemmefra til blant annet betaling av motorveier underveis, noe som også godt kan betales med kredittkort. Ved ankomst til ferieboligen skal du stille med et depositum, og som oftest kan dette kun la seg gjøre i kontanter. Sjekk derfor hjemmefra om ferieboligen din krever et depositum i kontanter eller kontant betaling av andre tilleggstjenester, og hvor mye det er snakk om. Vær oppmerksom på at du i mange italienske kommuner skal betale en turistskatt som betales på stedet ved ankomst. Hvor mye det er snakk om er forskjellig fra kommune til kommune, men skal stå på kvitteringen din for oppholdet.

Viktig å huske når bilen pakkes!

I både Italia og Frankrike er det obligatorisk å ha en refleksvest liggende i bilen sin. Denne skal du ta på deg dersom det skulle forekomme et uhell utenfor byplanmessig bebyggelse. Den kan blant annet kjøpes på bensinstasjonen eller hjemmefra på f.eks. Biltema. Hvis du leier bil skal refleksvesten følge med bilen.

Er det tillatt å kjøre bil i de historiske bysentrene?

I flere byer har man innført restriksjoner for bilkjøring i de historiske bysentrene. Forbudet gjelder som regel i tidsrommet fra kl. 8 til kl. 18, men det kan variere fra by til by.

Trafikskilte i Italien
I flere italienske byer har det blitt innført begrenset bilkjøring…

Hvis du kjører inn i disse sonene utenfor det tillatte tidspunktet vil du bli pålagt en bot. Det er derfor en god idé å undersøke hjemmefra om ferieboligen din ligger inne i en miljøsone.

Les mer om miljøsonene her

Sen eller tidlig ankomst til boligen

Hvis du allerede hjemmefra blir klar over at du vil ankomme ferieboligen din utenfor det normale ankomsttidspunktet, bes du opplyse oss om dette så vi kan undersøke om det kan la seg gjøre eller ei. Det vil som utgangspunkt ikke kunne la seg gjøre å få boligen før normal innsjekking da den skal gjøres ren etter de forrige gjestene før den overleveres til de nye. Hvis du blir forsinket underveis bes du ta kontakt med utleier eller oss med det samme. Det kan ikke garanteres at ankomst etter normal innsjekkstid kan la seg gjøre, og du bør derfor beregne god tid til å nå frem til feriestedet ditt, og ta forbehold for at det ofte er lange bilkøer gjennom Europa i sommersesongen.

Endelig fremme

Hvis du ved ankomst til boligen finner alvorlige mangler som avviker fra vår beskrivelse på hjemmesiden, bes du ta kontakt med utleier eller oss på telefon (+47) 239 60 873 eller på info@in-italia.no

Hva skal du kjøpe med deg hjem fra Italia?

Lokalt håndverk eller andre spesialiteter er gode minner å ha med seg hjem etter endt ferie i Italia. I alle regioner av Støvellandet finner du spesialiteter som den enkelte regionen eller det enkelte området er kjent for.

Barolo-vin

Er du på ferie i området rundt Genova bør du få med deg den grønne pestoen hjem, på Sardinia er det bare å handle inn Mirto (sardisk likør laget av bær), fra Venezia må du få med deg Murano-glass hjem, i Toscana frister de kjente småkakene Cantuccini og dessertvinen Vino Santo og i Piemonte er det bare å fylle kofferten med de deilige rødvinene fra Barolo-området. I tillegg finner du et hav av lærvarer og delikatesser overalt i landet.

Få svar på (nesten) alle spørsmål til din ferie i Italia i vår FAQ

I vår FAQ – ofte stilte spørsmål – har vi samlet masse nyttig informasjon til deg som skal reise på ferie til Italia med In-Italia.

Tags fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Er vi Des, dus, Dottore eller Signore?

«Dottore» ljomer det ut i bussen da den stanser ved Vatikanet. Og...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *