Har du besøkt Gardasjøens uoffisielle hovedstad?

Desenzano del Garda
Forestill deg en sjarmerende by i den sørlige delen av Gardasjøen med både lokal stemning, gode restauranter og vakker natur - da får du Desenzano del Garda

Forestill deg en sjarmerende by i den sørlige delen av Gardasjøen med både lokal stemning, gode restauranter og butikker side om side med vakker natur og utallige muligheter for både utflukter og sport – men uten det verste turistmylderet som det ellers er rikelig av i de populære byene ved innsjøen. Desenzano del Garda kan oppfylle alle feriedrømmene dine og mer til.

Vurderer du å ta en langhelg i Italia med konen/mannen/kjæresten eller kanskje med en håndfull gode venner eller venninner, kan jeg anbefale Desenzano del Garda på det varmeste som det opplagte reisemålet for de som gjerne vil få i både pose og sekk.

Hvis du drar avgårde med vennene eller venninnene dine kan dere hoppe på et morgenfly til Milano. Herfra leier dere enten en bil og kjører de ca. 150 km langs motorveien, eller tar toget til Desenzano og går eller tar en taxi videre til hotellet. Etter at dere har sjekket inn på hotellet, oppdager dere raskt at det ikke er tale om en «turistghetto», men en veldig levende by med ca. 25.000 innbyggere som lar hverdagen gå sin vante gang her.

Historisk sentrum

Spaser i de hyggelige gamle gatene i det historiske sentrumet, og ta en tur i gågatene med en god blanding av high-end designerbutikker som f.eks. Dolce & Gabbana og andre mer prisvennlige merker, som ligger vegg i vegg med små isbarer, kaféer og restauranter og den gamle, sjarmerende havnen, der dere kan nyte utsikten på en av de mange hyggelige kaféene.

Havn i Desenzano del Garda
Sjarmerende havne-miljø i Desenzano del Garda

Dere kan gå lange turer langs innsjøpromenaden med utsikt over innsjøen og fjelltoppene. Og hvis det blir for varmt kan dere kjøle dere ned med en dukkert i innsjøens kjølige vann før dere slapper av på en av byens sandstrender eller en av de mange små rullesteinsstrendene. Byens lille borg kan nås via den smale gaten Via Castello og er absolutt verdt et besøk, noe som også gjelder det ukentlige markedet (tirsdag formiddag) på promenaden og det månedlige antikvitetsmarkedet (siste søndag i måneden). Dersom dere får lyst til å svinge kredittkortet kan byens kjøpesenter Le Vele med ca. 30 forskjellige butikker (bl.a. en outlet-butikk med opptil 50 % rabatt på kjente italienske merker) helt sikkert tilfredsstille behovet deres.

Mange aktivitets- og utfluktsmuligheter

Hvis dere er glade i sportslige aktiviteter får dere utallige muligheter å velge mellom her: All slags vannsport fra pedalbåt til vannski kan praktiseres på Gardasjøen, men husk at de beste betingelsene for vindsurfing finnes i den nordlige delen av innsjøen. Golfbaner er tilgjengelige i umiddelbar nærhet og for sykkelentusiastene er det også gode muligheter for utfordringer i området.

Desenzanos sentrale beliggenhet gjør det opplagt å dra på turer til de mange interessante og hyggelige byene i nærheten. Nærliggende og meget populære Sirmione kan besøkes i bil – naturligvis – men en 20 minutters seiltur på Gardasjøen dit kan også være en deilig avveksling fra trafikken på veiene. Det er dessuten fergeforbindelser til alle byene ved innsjøen fra Desenzano, så hvis dere har god tid kan dere nyte den spektakulære utsikten over innsjøen og de omkringliggende fjellene fra vannet mens båtene frakter dere fra sted til sted. Kulturbyene Verona og Venezia nås lett med tog (hhv. 30 min og 1,5 times togtur) eller via motorveien og er begge verdt minst en dagstur hver. En operaforestilling i Veronas arena under stjernehimmelen er garantert også en opplevelse som gjør stort inntrykk, selv om dere kanskje ikke er operaentusiaster i forkant.

Citronlikør
Gardasøen kaldes også «Citronernes land» og der er god mulighed for at smage citronlikør på nogle af de mange spisesteder i byen

Gardasjøen kaldes også «Sitronenes land» og det er gode muligheter for å smake sitronlikør på noen av de mange spisestedene i byen

Rikt kveldsliv

Desenzano har et rikt kvelds- og natteliv, spesielt i helgene kan dere se italienerne sprade langs gatene og i vinbarene ikledd siste mote før de skynder seg videre til diskoteker eller klubber der de møter venner og bekjente. Slå dere ned på et av de mange stedene med utendørs servering og nyt de lune kveldene, det italienske kjøkkenet og et glass vin eller to før turen går videre ut i nattelivet.

Her er det bare å komme seg avgårde – enda en deilig Italia-opplevelse venter på dere!

Vil du vite mer om Desenzano del Garda?

Du kan lese mer om Desenzano del Garda her, der du bl.a. kan se hvilke ferieboliger og hoteller vi anbefaler i byen. Du er også meget velkommen til å ringe oss på 239 60 873 hvis du har spørsmål om en ferie i området, eller skrive til oss her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marcus

Visste du at…

…det har vært dinosaurer i Trentino? I 2006 ble det funnet et...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *