Har du hørt om Ledrosjøen?

Lago di Ledro i Norditalien
Ledrosøen ligger smukt i bjergene vest for Gardasøen i 600 meters højde, blot et kvarters kørsel fra Riva del Garda

Ledrosøen ligger vakker til i fjellene vest for Gardasjøen i 600 meters høyde, kun et kvarters kjøring fra Riva del Garda. Ledrosjøen er forholdsvis ukjent, noe som er en stor fordel for de som er ute etter fred og ro i naturskjønne omgivelser.

Innsjøen er et opplagt feriested for barnefamilier og et glimrende utgangspunkt for spennende utflukter. Det ligger mange hyggelige byer oppe i fjellene, og området kryr av flotte tur-stier og terrengsykkelmuligheter.

Et ganske spesielt område i den forbindelse er Tremalzo, der du kan dra over fjellene og ned til Gardasjøen via Tremosine, som utvilsomt er et av de vakreste stedene ved Gardasjøen, og som har fått tilnavnet «Gardasjøens Balkong» på grunn av den fantastiske utsikten.

Her gir jeg deg et par turforslag i området rundt Ledrosjøen – god fornøyelse!

Tur 1: – En deilig heldagstur kan f.eks. gå gjennom Ampoladalen til Storo, forbi Idrosjøen, der du tar av og kjører opp i fjellene mot Gardasjøen og den oppdemmede Valvestinosjøen.

 

Ledrosøen

Til tross for den store mengden turister som ferdes i området er Ledrosjøen fortsatt forholdsvis ukjent – en stor fordel for de som er på jakt etter fred og ro i naturskjønne omgivelser

Det er en utrolig vakker tur, og etter et par timers kjøring langs gode (om enn tidvis smale) veier ender du opp i Gargano ved Gardasjøen. Fra Gargano er det ca. 1 time å kjøre tilbake til Ledrosjøen langs den flotte kystveien rundt Gardasjøen. Hvis du har litt tid til overs kan du stoppe i Campione, en liten by som tidligere huset et stort bomulls-spinneri med tilhørende arbeiderboliger. Byen lå øde i mange år, men har i dag fått en renessanse som oppholdssted for de mange vindsurferne som besøker innsjøen.

Tur 2: – Eventuelt kan du dra nordover på en annen mulig dagstur. Kjør ned mot Riva del Garda, og derfra nord forbi Tennosjøen, videre til den hyggelige lille byen Fiavè, før du fortsetter opp i fjellene mot Tione. I Tione kan du velge å kjøre nordover mot Madonna de Campiglio, det berømte vintersportsstedet i Dolomittene, og underveis kan du besøke Génovadalen og spasere opp til det imponerende fossefallet Cascata di Nardis.

Riva del Garda
Vakre Riva Del Garda kalles ikke uten grunn for «Gardasjøens nordlige perle»

Du kan også svinge til høyre mot Sténico når du kommer til landeveien, men ikke lenge etter tar du til venstre over elva mot Rágoli der du fortsetter mot øst langs den gamle og meget vakre veien mot Sténico.

Underveis passerer du noen spennende klippeformasjoner, der det ofte er fjellklatrere like ved veien. Før du kommer frem til Sténico passerer du et mindre, men meget imponerende fossefall. I Sténico kan du vende snuten nordover mot den spennende Molvensjøen, som har blitt et populært utfluktsmål, også for italienere. Fra innsjøen får du en storslått utsikt mot baksiden av Dolomittene. Du kan kjøre samme vei tilbake, og ta av mot Vezzano og Trento.

Når du kommer til landeveien som forbinder Riva del Garda og Trento, anbefaler jeg å svinge til venstre og stoppe ved det lille slottet Castel Toblino, der du kan drikke kaffe eller spise middag på slottet. Turen hjem går via Calavino, Lasino, Cavédine og Drena, der du kan se det imponerende slottet Castel Drena med sin slående utsikt ned mot Gardasjøen.

Kunne du tenke deg å feriere ved Ledrosjøen?

- les mer om alle ferieboligene og hotellene våre ved Ledrosjøen ved å klikke her
Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Hvordan feires julen i Italia?

Dersom du forventer å oppleve mandel i grøten, julenisse og dans rundt...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *