Har du hørt om vakre Cilento?

Cilento
Naturreservatet Cilento er et oversett reisemål i Sør-Italia...

Cilento er et fantastisk naturområde som ligger litt sør for Amalfikysten, men som fortsatt er ukjent for de fleste. Området byr på deilige sandstrender og hyggelige småbyer både langs den vakre kysten og i de flotte fjellene som utgjør størsteparten av dette spennende naturreservatet.

Stort sett ingen turister

Regionen Campania er mye mer enn bare Amalfikysten. I den sørlige delen av regionen finner du det praktfulle området Cilento, som fortsatt er nesten ukjent på våre breddegrader. Det består til dels av en kyststrekning som nesten er like slående som Amalfis, men samtidig er Cilento også et stort naturreservat med hyggelige, små fjellandsbyer der det stort sett aldri kommer en turist.

Strand i Cilento naturreservat
Strand i naturreservatet Cilento

Fantastiske sandstrender

I motsetning til Amalfikysten har Cilento dessuten noen fantastiske sandstrender som er så lange at du praktisk talt kan gå tur langs stranden og ta pause i de mange spennende småbyene langs kysten. Men mest av alt er nok Cilento berømt for sin gode matkultur, som ikke er basert på et raffinert kjøkken, men på god og solid italiensk mat i rikelige mengder.

Er du interessert i andre natur-severdigheter i Sør-Italia? Ta en titt på min kollega Allans spennende og populære artikkel om vulkanene i Sør-Italia her

Du kan også lese mye mer om naturreservatet Cilento her

Tags from the story
Written By
More from Marie B.

Balsam for kroppen – velvære i Italia

I dagens Norge, der flere og flere av oss bukker under for stress,...
Read More

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *