Hoteller med gode restauranter i Italia

Du får servert toskansk mat i varme, romantiske omgivelser på Hotel Albergo Quattro Gigli
Du får servert toskansk mat i varme, romantiske omgivelser på Hotel Albergo Quattro Gigli

På mine reiser i Italia treffer jeg titt og ofte på hoteller med gode restauranter. Å spise på hotellets restaurant har ofte vært synonymt med turistfeller for oss skandinavere. Men jeg vil påstå at dette fenomenet er på vei ut i Italia. La meg presentere noen perler og personlige favoritter for dere.

Hotellrestauranter i Italia kan ofte være overraskende positive opplevelser. Det å velge et hotell der restauranten skal være en stor del av opplevelsen blir stadig mer attraktivt. En hotellrestaurant betyr ofte mer liv på stedet og gir en herlig stemning om kvelden. I tillegg er man ikke så bundet av det å velge et hotell med en sentral beliggenhet når hotellet har egen restaurant. Og du kan nyte et godt glass vin (eller to) til maten uten å måtte bekymre deg for hvem som skal kjøre hjem.

En hotelrestaurant betyder ofte mere liv på stedet og giver en dejlig stemning om aftenen.
En hotellrestaurant betyr ofte mer liv på stedet og gir en herlig stemning om kvelden.

Men hvordan finner du et hotell med en god og hyggelig restaurant? Der maten er verdt besøket, hjemmelaget etter lokale tradisjoner og med friske råvarer? Nedenfor kommer jeg med mine egne råd og erfaringer når det gjelder hotellrestauranter jeg har besøkt og spist på – og som jeg varmt kan anbefale.

Greit å vite om restauranter i Italia

Tenk på at man i Italia spiser senere enn vi er vant til, og at restauranter som først åpner kl. 20:00 er normalt og mer eller mindre normen i Sør-Italia.

Mange restauranter har en fast dag i uken de er stengte på, ofte på mandager.

Hvorfor ikke kombinere den lækre italienske gastronomi med et hotel?
Hvorfor ikke kombinere den lekre italienske gastronomien med et hotell?
Hotelrestauranter i Italien kan ofte være en overraskende positiv oplevelse
Hotellrestauranter i Italia kan ofte være overraskende positive opplevelser

Man gir sjeldent tips på restauranter i Italia. Derimot vil man på regningen ofte se en kostnad kalt «coperto». Det er enkelt forklart en servicebetaling som kan variere mellom 2 og 5 euro. Men er du veldig tilfreds med middagen og servicen er det at gi tips et godt trekk.

Gardasjøen

Hotel Panorama, Torri del Benaco, Gardasjøen

«Gardasjøens terrasse» kunne man med rette kalt dette hotellet, og ikke minst restauranten. Fra restaurantens terrasse har du utsyn over hele Gardasjøen i klart vær, og dette øker naturligvis fornøyelsen ved besøket. Innredningen er enkel og innbydende og menyen er preget av middelhavskjøkkenet med lokale innslag som fersk fisk fra Gardasjøen.

Hotel Panorama med udsigt til Gardasøen
Hotel Panorama med utsikt over Gardasjøen

Vinkartet er også god lesning for deg som setter pris på gode dråper. Du finner både den litt lette rødvinen fra nærliggende Bardolino, og Amarone – «kongen» av Valpolicella. Et godt råd er å prøve maisretten «polenta» – en norditaliensk spesialitet.

Les mer om Hotel Panorama her.

Toscana

Albergo Quattro Gigli, Montopoli Valdarno, Toscana

Tennene mine løper løpsk bare ved tanken på dette hotellet… Her snakker vi om et unikt, lite paradis på veien mellom Pisa og Firenze. Paret Luigi og Fulvia står for den daglige driften, og Fulvia står selv for en stor del av matlagingen.

Værtsparret Luigi og Fulvia står selv for madlavningen og serveringen på hotel Albergo Quattro Gigli
Vertsparet Luigi og Fulvia står selv for matlagingen og serveringen på hotellet Albergo Quattro Gigli

Hotellets restaurant er hjertet i denne virksomheten og preges av deilige retter med fokus på det toskanske kjøkkenet. Hvis du spør pent kan du kanskje også få stikke hodet inn og se selve kjøkkenet. Utvalget av viner er stort og konsentrerer seg om lokale viner og produsenter.

Les mer om Albergo Quattro Gigli her.

Puglia

Hotel Covo dei Saraceni, Polignano a Mare, Puglia

Sør-italiensk livsglede preger byen Polignano a Mare. Legg så til et hotell av høy standard plassert på et klippefremspring med utsikt over byens historiske del og havet, og du har drømmesettingen for en deilig ferie…

Der er en strålende udsigt fra restauranten på hotel Covo dei Saraceni
Det er en strålende utsikt fra restauranten på Hotel Covo dei Saraceni

Atmosfæren i restauranten «Il Bastione» vitner om svunne tider i kombinasjon med lokale og stolte mattradisjoner. Prøv for eksempel den lokale pastaretten orecchiette eller havets frukter. Blant vinene utmerker de lokale druene Primitivo og Aglianico seg.

Les mer om Hotel Covo dei Saraceni her.

Sicilia

Etna Hotel, Giarre, Sicilia

For noen måneder siden hadde jeg fornøyelsen av å bo på dette atmosfærefylte hotellet i privat sammenheng. Med den mektige tilstedeværelsen av vulkanen Etna blir opplevelsen nesten eksotisk. Hotellets restaurant «Borgo del Etna» drives separat fra hotellet og utstråler stemning og siciliansk atmosfære. Menyen er basert på godt tilberedte lokale retter, og blant hovedrettene finner du både ferskfanget fisk og gode kjøttretter.

Den stemningsfyldte restaurant på hotel Etna
Den stemningsfylte restauranten på Etna Hotel

Pastarettene var en fryd for en ekte pastaelsker som meg. Vinkartet satte jeg også pris på. Her fokuserer man på lokale sicilianske viner – fortrinnsvis fra området rundt Etna. Jeg fant her en ny personlig favoritt i Cavanera, som smakte nydelig til det grillede kjøttet vi spiste den siste kvelden.

Les mer om Etna Hotel her.

Finn din egen, helt spesielle hyggekrok i Italia

Alle de nevnte forslagene er noen av mine personlige favoritter som jeg har funnet på mine reiser rundt i Italia. I In-Italia tilbyr vi et stort (og veldig fint) utvalg av hyggelige hoteller med gode restauranter.

På en agriturismo får du ofte hjemmelavet mad tilberedt af lokale råvarer - her hjemmelavet pasta på agriturismo Al Tufo i Toscana
På en agriturismo får du ofte hjemmelaget mat tilberedt av lokale råvarer – her hjemmelaget pasta på agriturismo Poggio Al Tufo i Toscana
Hjemmelavet dessert på agriturismo Al Tufo i Toscana
Hjemmelaget dessert på agriturismo Poggio Al Tufo i Toscana

I tillegg er det atskillige landsteder, kalt agriturismo, som ofte har egen restaurant med hjemmelagde retter. Du kan lese mer om agriturismo i denne spennende bloggartiklelen og se alle våre agriturismo-hoteller her.

I landsbyene er prisene som oftest fordelaktige, ikke minst hvis du velger opphold med halvpensjon inkludert. Dessuten tilbyr vi også en lang rekke hyggelige hoteller og ferieleiligheter uten egen restaurant, men med gangavstand til et eller flere gode spisesteder. Kontakt oss gjerne når du skal planlegge ferien din. Du kan ringe oss på 239 60 873 eller skrive til oss her.

Tags fra artikkelen
, , , ,
Skrevet av
Mer fra Marcus

Dolce far niente – eller kunsten å gjøre ingenting

Italienerne er verdensmestere på å få tiden til å gå uten å...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *