Husk å forhåndsbestille billetten din til Vatikanmuseet i Roma

Petersplassen i Roma
Det er mye lettere og raskere å komme inn på Vatikanmuseet hvis du har forhåndsbestilt billetten din.

Man skulle tro at alle ville være interesseret i å hoppe over køen, og bruke sin dyrt betalte ferietid på å se og oppleve et av Romas vidundere, nemlig Vatikanmuseet, som bl.a. inneholder det Sixtinske Kapell av Michelangelo. Likevel beviser køen utenfor museet at utrolig få er klar over at man kan forhåndsbestille billetter, og dermed hoppe over den timelange køen hvis bare man har planlagt besøker før man reiser.

Her guider vi deg gjennom prosedyren.

Før du reiser

Alt du trenger å gjøre hjemmefra er å gå inn på Vatikan-museets online-billettside. Her guides du gjennom de forskjellige trinnene frem til forhåndsbestillingen, som blant annet inkluderer at du velger hvilken måned du vil besøke museet (du kan maks bestille et par måneder frem i tid) og antall besøkende. Deretter velger du dato og klokkeslett blant de tilgjengelige alternativene. Til slutt velger du billettype (barn eller voksen). Forhåndsbestillingen koster et lite gebyr, som på alle måter oppveies av den forkortede ventetiden foran museet. Det hele ender med at du får tilsendt en voucher som skal printes ut og tas med på reisen.

Peterskirken og Tiberen
Elva Tiberen med Peterskirken i bakgrunnen…

På dagen for museumsbesøket

Når du ankommer Vatikanstaten går du direkte frem til museets mottakerbygningen til høyre for Peterskirken. Du kan rolig ignorere alle de tilbudene du får på gaten om å kjøpe billett eller guidet tur, for du har billetten din i hånden. Fremme ved bygningen følger du den lille køen (eller ingen kø) som det eventuelt er for besøkende med billett. En vakt scanner billetten din, før du får adgang til bygningen. Innenfor skal du igjennom en sikkerhetskontroll, som minner litt om den på flyplassen, men mindre krevende. Heretter går du opp i 2. etasje, der du viser billetten igjen og får utlevert (mot betaling) den ordentlige billetten. Du er nå innenfor i varmen – mye raskere enn alle de besøkende som ikke var like forutseende som deg.

Vatikanmuseet tilbyr forskjellige guidede turer rundt i museet hvis du ønsker det.

Praktiske opplysninger

Inne i museet finner du toaletter, kafé, selfbetjent restaurant og en enkel pizzeria på cafeteria-plan samt et utall av suvenirbutikker og Vatikanets eget postkontor. Mange steder kan man fotografere, og der man ikke får lov fremgår det tydelig. Og husk endelig passende bekledning. Bare skuldre og bare knær avvises ved inngangen! Det betyr at du må ha en langermet genser og lange bukser/kjole eller lange shorts/skjørt på. Det er kjølig mange steder innenfor så det er egentlig bare deilig å ha litt klær med.

Se alle våre ferieboliger og hoteller i Roma her

Peterskirken

Når du likevel er ved Vatikanmuseet, kan du like så godt stikke innom Peterskirken og se den også. Mest fordi den absolutt er besøket verdt. De utallige detaljene i kirken er så mange og overdådige at ord slett ikke strekker til.

Peterskirken
Detaljene i den indre delen av Peterskirken er så overdådige at det er vanskelig å beskrive dem.

Det er i dag, av sikkerhetsmessige årsaker, er innsjekksprosedyren for å besøke kirken på høyde med den de har ved Vatikanmuseet. Til gjengjeld er inngang gratis. Men det betyr at du må stå i kø for å komme inn til plassen og kirken. Så følg menneskemengden inn mellom søylene, så finner du sannsynligvis den riktige inngangen for den gjeldende dagen. Det virker som om de har et flyttbart system, som derfor ikke alltid åpnes på samme sted.

Bare skuldre og bare knær avvises ved inngangen her også, så her er det bare å finne frem den langermet genseren og de lange buksene/kjolen eller lange shortsen/skjørtet nok en gang.

Fra plassen er det (mot betaling) adgang til kuppelen og taket på kirken, der du får en fantastisk utsikt over Roma.

Når du først er inne, kan du gjerne ta bilder – de fleste steder. Der det ikke er lov fremgår det tydelig.

Pavelige toalettforhold og Vatikanets eget postkontor

Det er postkontor og toaletter til høyre for kirken på vei ut fra plassen i den lave bygningen til høyre – når du har kirken i ryggen. Det er lurt å gå på do før du går inn i kirken, da køen til toalettene kan være ganske lang, og som sagt befinner de seg på veien ut fra kirken. Det er også noen toaletter halvveis oppe ved kuppelen hvis du velger å ta turen opp dit. Et besøk inne i kirken kan godt ta litt tid da det er så mye å se på.

God fornøyelse!

Trenger du hjelp til å planlegge en ferie i Roma?

- ring til oss på 239 60 873 eller skriv til oss ved å klikke her
Tags from the story
Written By
More from Lino

Liker du renessanse eller barokk?

Når man leser seg fram til hva som er verdt å se...
Read More

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *