Hvordan lager man sicilianske kikertspannekaker?

Hvordan lager man sicilianske kikertspannekaker?

Sicilianske kikertspannekaker – eller panelle siciliane som de heter på italiensk – er superlette å lage, og krever veldig lite utstyr, så det er bare å sette i gang. Barna kommer til å sette pris på å få med seg disse pannekakene i matpakka. Og de fungerer like bra på formelle og uformelle middager, samt som en snack på buffén. Her får du oppskriften på denne delikatessen fra vakre Sicilia.

Fakta:
Tid: ca. 1 time
Antall personer: 4

Ingredienser:

  • 200 g kikertmel
  • ½ l vann
  • Solsikkeolje til steking
  • Persille eller fennikelfrø
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:
Ta fram en gryte og hell i en halv liter med vann, og hell deretter oppi kikertsmelet. Visp energisk slik at melet ikke klumper seg. Når vannet har tatt opp melet smaker du til med pepper og setter gryten på middels varme på ovnen, mens du fortsetter å røre i blandingen. Du skal ikke skru av varmen eller slutte å røre i deigen.

Blandingen skal småputre i cirka 15 minutter, eller til det begynner å feste seg på sidene av gryten. Om det blir klumper kan du bruke en elektrisk visp til å få deigen kompakt igjen.

Når deigen er ferdigkokt, heller du i finhakkede urter for så å helle alt over på en glatt og fuktig overflate, for eksempel et marmor- eller trebord. Du kan også anvende baksiden av en tallerken som har samme størrelse som du vil at pannekakene skal ha. Da anvender du en tallerken for hver pannekake, så de får hvilt litt. Deigen skal flates ut så mye som mulig, eventuelt med hjelp av en skje, en kniv eller en kraftig stekespade.

Velger du å kjevle ut deigen på en stor overflate, skal den først kjøles ned i noen minutter, og deretter skjæres ut i små rektangulære pannekakebiter. Om du bruker baksiden av en tallerken, former du pannekakene direkte, helt likt som beskrevet ovenfor. Med denne metoden risikerer man dog at litt av deigen stivner innen man er ferdig, men da kan man velge å skjære ut resten i noen større og tykkere rektangler og steke dem.

Angående formen, så kan du gi pannekakene akkurat den formen du selv synes er best og som er mest appetittlig. Men det er mindre søl med en rektangulær form en ved runde pannekaker, og du skjærer dem ut fra en stor utkjevlet deig – også for ag deigen ikke skal stivne. Når hele deigen er skjært ut, skal den hvile i 30 minutter, eller til du kan ta dem bort fra bordet uten at de går i stykker.

Så varmer du opp rikelig med solsikkeolje i en kjele og friterer pannekakene til de er gylne på begge sider. La dem hvile på bakepapir slik at litt av oljen suges opp. Liker du ikke å fritere, kan du også bake pannekakene i ovnen til de har fått en fin farge. Resultatet blir annerledes, men fortsatt bra!

Serveringsforslag:
Pannekakene kan serveres au naturel eller anvendes som fyll i en sandwish – vanligvis har man 4-5 pannekaker i en panini, for at det skal smake noe.

Buon appetito!

Tags from the story
Written By
More from Mamma Luisa

Panpepato – julekaker fra Umbria

I dag vil jeg ta deg med til den sentrale, grønne regionen...
Read More

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *