In-Italias stamgjest anbefaler: To autentiske agriturismi

Her får du to av familien Vistrups anbefalinger til lokale agriturismi de har besøkt. Og nederst i innlegget kan du lese hva en agriturismo egentlig er.
På en agriturismo får du ofte selv muligheten til å delta i produksjonen og tilberedningen av de lokale råvarene - eller du kan lene deg tilbake og nyte at andre gjør det for deg

Kuno Vistrup elsker Italia. Det er ingen enklere måte å si det på.

“Det er maten, menneskene. Det nære. Roen ved det å sette seg ved et bord og spise. At man kan lage alt med en god tomat, ost og brød. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at jeg aldri har hatt en dårlig opplevelse i Italia,” forteller han.

Og det sier en del. For Kuno og hans familie har faktisk reist til Italia med In-Italia hvert år – noen ganger flere ganger i året – siden 2001.

Kuno Vistrup og familie har reist med In-Italia siden 2001. Her besøker de en vingård i Umbria.

”Etter en ferie i Østerrike hadde vi lyst til å besøke andre siden av Alpene og få litt mer varme. Jeg søkte på nettet og fant In-Italia ved en tilfeldighet. På In-Italia fant jeg de lokale, små agriturismi der eierne selv bor på stedet, og tenkte raskt: Dit skal vi!”

Familiens Vistrups første tur med In-Italia gikk til Cecina ved kysten i Toscana, men siden da har de besøkt både Lazio, Veneto, Umbria og Piemonte – selv om Toscana forblir favorittområdet.

Her får du to av familien Vistrups anbefalinger til lokale agriturismi de har besøkt. Og nederst i innlegget kan du lese hva en agriturismo egentlig er.

Ristoro del Cavaliere: Besøk i Robertos vinkjeller

Min kone og jeg bodde på Ristoro del Cavaliere i Toscana for fem år siden. Det var første gang vi reiste uten barn, så det var ganske spesielt.

En av dagene vi lå ved bassenget tok eieren Roberto meg til side. Jeg ble invitert ned i kjelleren hans, der jeg fikk smake vin, pølser, skinker – alt hjemmelaget, selvfølgelig. Jeg kom opp igjen i dagslyset etter 2-3 timer. Min kone hadde løpt forvirret rundt og lett etter meg – hun trodde jeg bare hadde gått for å hente et glass vann.

Noen dager etter spiste vi i restauranten, der Roberto og hans kone hadde venner på besøk. De smakte på vin, og vi ble selvfølgelig inviteret til å være en del av selskapet. Det er italiensk gjestfrihet med stor G.

Les mer om Ristoro del Cavaliere her

Agriturismo Miralduolo: Lokalt og rolig med basseng

Agriturismo Miralduolo i Umbrien er vores absolutte yndlingssted, for det har alt det, vi søger, når vi tager til Italien. Det er en fantastisk lille gård med meget få lejligheder, tæt på en større by, Perugia, men lokalt og rolig.

Det er utrolig viktig for oss hvor vi bor når vi reiser i Italia. Vi tilbringer som regel annenhver dag på tur og annenhver dag “hjemme”, så basseng er et must, og stedet må være så herlig at vi bare har lyst til å oppholde oss der. Og akkurat slik er det på Miralduolo, og vertinnen Alinda er simpelthen vidunderlig. Vi har besøkt Miralduolo tre ganger allerede, og jeg vet vi kommer til å reise tilbake.

Les mer om Agriturismo Miralduolo her

Det er derfor vi igjen og igjen bestiller hos In-Italia. Fordi her finner vi de lokale, små stedene som gir oss muligheten til å oppleve kulturen slik italienerne selv definerer den. Og fordi produktene er gjennomskuelige. Jeg kan alltid se alle anmeldelsene et sted har fått – også de mindre gode. Det er ærlig.

Hva er en agriturismo?

Italia har en egen lov som definerer hva en agriturismo er. Det må være en produksjon av mat- eller drikkevarer av et viss omfang på stedet før man kan kalle ens eget hus for agriturismo, og derfor spiser man som gjest på en agriturismo hovedsakelig mat fra lokale produsenter og møter familiene som driver dem. Det er altså snakk om en svært autentisk ferie, der man som gjest får innblikk i livet på landstedet, som oftest plassert midt i et vakkert landskap og gjerne tett på interessante, historiske småbyer.

Familiene har ofte drevet gården gjennom flere generasjoner – lenge før begrepet agriturismo overhodet fantes – og med sterke tradisjoner. Opplevelsen kalles av mange “rustikk”, fordi den er så ekte og sjelden er to rom like. Og den lokale sjarmen går man aldri glipp av. Har du selv fått lyst på en lokal, landlig ferie med masse god mat?

Her finner du alle In-Italias agriturismi – og du kan også lese mer om agriturismo-kulturen

In-Italias bursdag: 20 år med reiser til Italia

In-Italia fyller 20 år 18. mai 2019. Derfor har vi samlet noen av våre fortellinger fra de siste 20 årene:

Hvordan var det for eksempel å reise i Italia for 20 år siden? 

Og hva er egentlig historien om hvordan In-Italia ble grunnlagt? 

Du kan også lese om tre feriehus som har vært med siden In-Italias første år – og som fremdeles er like aktuelle i dag! 

Tags from the story
,
More from Emilie Fuglsang

Historien om hvordan In-Italia ble grunnlagt

I år fyller In-Italia 20 år, 18. mai 2019. Siden 1999 har...
Read More