Italias første avokado-bar er åpnet i Roma

Roma har fått sin første avokado-bar
Roma har fått sin første avokado-bar

Italienerne er et stolt folk som verdsetter deres tradisjoner, kanskje mer enn noe annet folkeslag i verden. Og det med rette, for italienerne har mye å være stolte av – ikke minst når det kommer til mat. Hver region har sine egne spesialiteter, og hver italienske nonna lærer deres barn og barnebarn hvordan den perfekte pastaen skal tilberedes. Derfor vet vi at vi kommer til å spise godt når vi reiser til Italia!

Men det er et negativt aspekt ved at italienerne tviholder på tradisjonene sine, og det er at noen av oss som har valgt å slå oss ned i Italia før eller senere blir lei av den sedvanlige pastaen med tomatsaus. Mens byer som Oslo, Stockholm og København konstant følger med tidens nye tendenser og åpner rawfood-barer annenhver dag, er det utrolig vanskelig å finne en restaurant i Italia som serverer noe som ikke er en pasta, en cotoletta eller en cremet risotto. Frem til nå, altså.

Avobar1
Endelig er Italias første avokadobar åpnet i Roma – og som navnet avslører, er hele menyen basert på avokado.

En meny basert utelukkende på avokado

Fra utgangen av juni 2017 kan du som er på besøk i den italienske hovedstaden nå innta måltidet ditt på Avocado Bar – en restaurant som byr på en meny basert utelukkende på – ja, du gjettet det: avokado. Og det kommer på et perfekt tidspunkt. Avokadoer har i de siste årene vokst utrolig mye i popularitet, ikke minst på grunn av sine fordelaktige egenskaper for kroppen, men også for sin allsidighet i matlagingen. De dagene da vi kun brukte avokadoer til å lage guacamole er forbi, og i dag brukes avokado i alt fra is til sjokoladepuddinger og som dekorasjon på en ellers temmelig kjedelig brødskive.

Avo gelato
Italia er kjent for sin gelato, men en is basert på avokado er noe nytt…
Avoburger
Hva med en hamburger der brødet er laget av – ja, avoado!
Avotoast
Si hva du vil, men jeg synes hvert fall at en avokado-toast ser mye mer innbydende ut enn en vanlig toast…

Suksessen sprer seg…

Avocado Bar åpnet takket være en idé som en gruppe unge italienere – alle under 30 år – ville realisere. Med et skarpt fokus på de forskjellige rettenes presentasjon kan du nyte måltidet ditt til en billig pris (mellom 5-10 euro avhengig av valget ditt) i et lyst og transparent lokale med et åpent kjøkken, hvor du kan slappe av mellom alle turene rundt til Romas mange severdigheter.

Jeg er selv en foodie og en avokado-elsker av rang, så Avocado Bar er grunn nok for meg til å kjøpe en reise til Roma. Men hvis jeg er tålmodig kan jeg spare pengene til billetten, da den neste Avocado Bar snart vil åpne i Milano (hvor jeg bor), etterfulgt av Bologna og Napoli. Jeg kan love at jeg vil være den første i køen når den åpner!

Har du lyst til å variere dine pizzaer og pastaretter med en avokado-toast?

Da kan du vende snuten mot Via della Madonna dei Monti 103 i Roma – du kan trygt og enkelt bestille hele reisen til Roma online med In-Italia Reiser, inkludert fly, billig overnatting på håndplukkede hoteller og feriehus og leiebil.

Frem til avreisen kan du la deg friste av Avocado Bars Instagram her, eller ta en kikk på deres hjemmeside her.

Tags from the story
More from Louise Laurenius

Drømmen om Italia finner du på en agriturismo på landet

I større deler av oppveksten min har jeg fått høre min fars ønsker om...
Read More