Italias Karibia: Få tips om noen av de beste strendene på Sardinia

Pelosa strand på Sardinia
Pelosa strand på Sardinia har helt gjennomsiktig og krystallblått vann...

Hvis du er på vei til Sardinia på sommerferie, eller har planer om en ferie på øya senere på året, har jeg et par tips til deg om strendene på denne vakre øya som du kan ta med deg. Sardinia byr nemlig på noen av de mest spektakulære strendene i Italia. God fornøyelse!

Ekstremt hvit sand og turkisblått vann

Stintino ligger lengst ute på spissen av en halvøy på Sardinias nordvestlige kyst. Det er et hyggelig fiskerleie som om sommeren befolkes av tilreisende turister. Litt utenfor byen finner du noen av de mest fantastiske strendene på Sardinia: Pelosa og Le Saline. Strendene får deg til å tenke på Karibia og er blant de fleste italienere kjent for den ekstremt hvite sanden og det klare, turkisblå vannet.

Pelosa strand på Sardinien
Pelosa strand ligger litt utenfor byen Stintino…

Hvis du lider av vannskrekk er det vanskelig å ikke bli kurert her! Vannet er så innbydende at det er helt umulig å la være å kaste seg ut i det. Det er så klart at du uten problemer kan se den fine sandbunnen, selv ute på dypt vann, og det er dessuten mange fisk å se på, noe som gjør Stintino til et opplagt dykker- eller snorkelsted.

Fredet nasjonalpark

Fra Stintinos strender er det utsikt mot øya Asinara, som i dag er en fredet nasjonalpark, men som inntil for få år siden ble brukt som fengselsøy og dermed huset noen av de farligste kriminelle i Italia. Da øyas eneste gjester var låst inne er øya den dag i dag utrolig godt bevart og uspolert, og derfor verdt et besøk. Les mer om Stintino og se alle våre feriehus i og omkring Stintino her. Interessert i å vite mer om Sardinia? Les om byen Alghero, også kalt «Italias mini-Barcelona», der Spania møter Italia.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

To bokideer til din ferie i Italia

Kunne du tenke deg å lese en bok eller to som kan gi deg...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *