Italiensk ikon i ny utgave

Vespa i ny, elektrisk utgave
Den klassiske Vespaen, som de fleste forbinder med dens ikoniske røde farge, kommer nå også i en ny, sølvfarget elektrisk utgave

Vespaen – Italias mest kjente scooter med ikon-status – kommer i slutten av neste år i en ny, elektrisk utgave, ifølge produsenten Piaggio. En prototype av den nye Vespa-modellen ble nylig presentert på Milano bike show. Scooter-produsenten Piaggio har ikke avslørt noen detaljer om hverken motor eller pris. Den nye modellen beholder «vepseformen» som opprinnelig gav scooteren dens navn. Men den skiller seg blant annet fra bensinmodellen ved å ha en blå polstring. Bensinmodellen blir vanligvis solgt i Italia for mellom 3 500 og 5 000 euro.

«Det blir en ordentlig Vespa», skriver Piaggio i en pressemelding. «Stilen, brukervennligheten og kjøregleden vil bli den samme». Ifølge Piaggio har ca. 18 millioner Vespaer blitt solgt gjennom de siste syv tiårene. Scooteren ble et internasjonalt symbol for «la dolce vita» med filmen «Roman Holiday» fra 1953 med Gregory Peck og Audrey Hepburn.

Les også min kollega Louises spennende artikkel om Vespaens historie her.

Er du interessert i flere nyheter og reisetips til din ferie i Italia? Meld deg på In-Italias nyhetsbrev her.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Pia