Klatrebaronen og andre italienske bøker til din ferie i Italia

Lesende og andre kafégjester
Lesende og andre gjester på italiensk kafé

Få en kulturell vitamininnsprøytning og inspirasjon til hvilke italienske bøker du kan lese før, under og etter ferien din i Italia. Her presenterer jeg tre italienske bøker der to er oversatt til norsk og den ene til dansk, og derfor ikke krever noen italienske språk-ferdigheter. God fornøyelse – og god leselyst!

Klatrebaronen

Klatrebaronen fra 1957 af Italo Calvino er en klassiker i italiensk litteratur. Den handler om en 12-år gammel gutt i 1700-tallets Italia og er samtidig en fortelling om datidens Italia og dets mange intriger. Boken har blitt kalt fantastisk og forut for sin tid av litteratureksperter på grunn av måten forfatteren skriver på. Handlingen utspiller seg i den italienske regionen Ombrosa i året 1767. Under en lunsj forlater den 12-årige Cosimo sin adelsfamilies middagsbord i sinne siden han nekter å spise en flott delikatesse i form av snegler. Hysterisk klatrer han opp i nærmeste høye tre og nekter siden å komme ned. Han erklærer at han fra nå av aldri vil sette sine føtter på jorden igjen – og det løftet holder han. Han spiser, drikker, sover og elsker i trærne og lever i det hele tatt et sivilisert liv.

Les Mikkels andre tips til italienske bøker her

Familiepassioner

Familiepassioner fra 1996 af Christina Comencini er en bok som beskriver en fargerik og lidenskapelig, italiensk familie. Boken er fylt med vidunderlige forviklinger, ingen har fedrene de burde ha, og alle lyver og bedrar etter beste evne. Som leser fanges man av familiens harde liv og av motgangen med smerte og ulykke. Bokens livsglede smitter. (Kun dansk oversettelse)

Jeg er ikke redd

Jeg er ikke redd fra 2004 af Niccoló Ammaniti er en spennende historie om å være ensom, redd, nysgjerrig, livredd og forvirret. Den handler om 9-år gamle Michele som finner en bortført gutt i et hull. Han lover gutten å komme tilbage, men har lovet sin far å holde munn og aldri mer oppsøke skjulestedet.

Få to andre bokideer til ferien din i Italia

Skrevet av
Mer fra Mikkel

Visste du at…

…Europas største samling av ville orkideer finnes i Puglia? I Puglias nordligste hjørne, på...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *