La den vakre middelalderbyen ved Europas reneste innsjø trollbinde deg

Havnen i Orta San Giulio
Havnen i Orta San Giulio med øya Isola di San Giulio i bakgrunnen

I den nord-italienske regionen Piemonte finner du ikke bare Europas reneste innsjø, men også den sjarmerende og vakre byen Orta San Giulio som ligger på et nes ute i innsjøen. Her trollbindes du av utsikten over innsjøen og den lille øye Isola San Giulio, av de vakre, gamle bygningene og de smale, snirklende gatene – for ikke å glemme av stillheten som hersker i gamlebyen der bilkjøring ikke er tillatt.

Reis tilbake i tid

Et opphold i Orta San Giulio gir deg muligheten til å reise tilbake i tid – følelsen av hverdagens stress erstattes raskt av ro og glede over å være midt i denne perlen der alt er preget av idyll og lokal sjarm. Barna leker på byens torg, Piazza Motta, mens mødre og andre lokale slapper av i skyggen av de store trærne. Ingen behøver å bekymre seg for fart og støy fra bilene, for alle må pent parkere kjøretøyene sine utenfor den historiske bykjernen.

Orta San Giulio set fra søsiden
Orta San Giulios sentrum sett fra innsjøen

Derfor er det ren balsam for sjelen å sette seg på en av de utallige kaféene – omgitt av pastellfargede hus – og beundre det klare vannet og den lille øya Isola San Giulio, som kun huser to fastboende familier.  Hvis du får lyst til å besøke øya kan du seile bort dit på null komma niks fra Piazza Motta.

Se alle ferieboligene og hotellene våre ved Ortasjøen her

Med tog til kulturarv

Piazza Motta er også holdeplassen for byens lille tog, Trenino di Orta, som hver dag – fra mars til oktober, og i helgene i vintersesongen – kjører til bl.a. landsbyen Legro d`Orta som tilhører Orta San Giulio, men som ligger knappe 3 km fra sentrum. Det er også mulig å bruke det lille toget for å besøke Sacro Monte di San Francesco, som med sitt grønne område og sine 20 kapeller fra ca. år 1590 er å finne på UNESCOs liste over bevaringsverdig kulturarv.

Orta San Giulio med markedsplads
Selv om Orta San Guilio er en liten by finner du gode innkjøpsmuligheter her 

Det er også mulig å komme seg opp dit til fots hvis man mener å kunne klare ca. 1½ km rett opp langs trapper eller veier.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Orta San Giulio her

Kun 50 kilometer fra flyplassen

Orta San Giulio ligger med sine ca. 1.100 innbyggere ved Ortasjøen østlige bredde – ca. 50 km fra flyplassen Milano Malpensa. Det er ofte mulig å skaffe seg noen relativt billige flybilletter hit, så du kan raskt gjøre feriedrømmen din til en økonomisk fornuftig virkelighet!

Les vår populære bloggartikkel om Ortasjøen her

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Mine favoritter blant italienske kulturpersonligheter

Italia er full av kulturelle personligheter, og de fleste som har en...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *