Lær å lage din egen italienske rosmarin-is

Italiensk is-bar
Italia er kjent for mange slags lekre iskremer; men har du noensinne smakt rosmarin-is? Her kan du lære å lage den selv...

Hvorfor ikke bruke den populære og, i manges bevissthet, meget italienske krydderurten rosmarin i en utradisjonell sammenheng? Rosmarin-isen er overraskende og delikat som avslutning på et godt måltid.

Fakta:
Tilberedning: ca. 45 min. + nedfrysningstid min. 5 timer
Antall personer: 4

Ingredienser:

  • ½ tykk vaniljestang
  • 5 dl fløte 13 %
  • 6 pasteuriserte eggeplommer
  • 110 g lyst rørsukker
  • 3 kvister fersk rosmarin + litt rosmarin til pynt
  • Ferske bringebær eller andre sommerbær til servering

Tilberedning:
Åpne vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp fløten med rosmarinkvistene, vaniljefrøene og vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker til det blir lyst og skummende, og pisk derefter den varme fløten i eggemassen litt av gangen. Hell massen tilbake i gryten og rør konstant rundt med en slikkepott av gummi til kremen begynner å tykne lett. Vær oppmerksom på at den idéelle temperaturen ligger på 84 grader; blir temperaturen høyere begynner massen å klumpe seg. La kremen trekke i ca. 30 min og hell den gjennom en sil.

Kjøl ned kremen og hell den i ismaskinen din hvis du er den heldige eier av en. Hvis ikke fylles isen i en fryseegnet skål og settes i fryseren. Etter ca. 1½ time pisker du gjennom den og setter den tilbake i fryseren. Etter ca. 1 time gjentas piskingen og isen settes tilbake i fryseren. Isen skal piskes totalt 4 gange med ca. 1 times mellomrom før den er klar til servering.

Servering:
Isen porsjoneres f.eks. i høye glass med ferske bringebær eller andre sommerbær og en liten kvist fersk rosmarin som pynt.

Buon appetito!

Skrevet av
Mer fra Mamma Luisa

Når italienerne går til bords

Skal du til bords hos en italiensk familie er det lurt å ha...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *