Lær å lage din egen italienske rosmarin-is

Italiensk is-bar
Italia er kjent for mange slags lekre iskremer; men har du noensinne smakt rosmarin-is? Her kan du lære å lage den selv...

Hvorfor ikke bruke den populære og, i manges bevissthet, meget italienske krydderurten rosmarin i en utradisjonell sammenheng? Rosmarin-isen er overraskende og delikat som avslutning på et godt måltid.

Fakta:
Tilberedning: ca. 45 min. + nedfrysningstid min. 5 timer
Antall personer: 4

Ingredienser:

  • ½ tykk vaniljestang
  • 5 dl fløte 13 %
  • 6 pasteuriserte eggeplommer
  • 110 g lyst rørsukker
  • 3 kvister fersk rosmarin + litt rosmarin til pynt
  • Ferske bringebær eller andre sommerbær til servering

Tilberedning:
Åpne vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp fløten med rosmarinkvistene, vaniljefrøene og vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker til det blir lyst og skummende, og pisk derefter den varme fløten i eggemassen litt av gangen. Hell massen tilbake i gryten og rør konstant rundt med en slikkepott av gummi til kremen begynner å tykne lett. Vær oppmerksom på at den idéelle temperaturen ligger på 84 grader; blir temperaturen høyere begynner massen å klumpe seg. La kremen trekke i ca. 30 min og hell den gjennom en sil.

Kjøl ned kremen og hell den i ismaskinen din hvis du er den heldige eier av en. Hvis ikke fylles isen i en fryseegnet skål og settes i fryseren. Etter ca. 1½ time pisker du gjennom den og setter den tilbake i fryseren. Etter ca. 1 time gjentas piskingen og isen settes tilbake i fryseren. Isen skal piskes totalt 4 gange med ca. 1 times mellomrom før den er klar til servering.

Servering:
Isen porsjoneres f.eks. i høye glass med ferske bringebær eller andre sommerbær og en liten kvist fersk rosmarin som pynt.

Buon appetito!

Skrevet av
Mer fra Mamma Luisa

Panettone – julekake med kandisert frukt og rosiner fra Lombardia

Opprinnelig er denne kaken en juletradisjon fra Lombardia og anses som et...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *