Mine italienske favorittbyer

Orta San Giulio
Orta San Giulio

Jeg har både gjennom arbeidet og som privatperson fått reise så mye rundt i Italia og sett så mange forskjellige italienske byer at det har vært umulig å ikke – med tiden – lage en liten, hemmelig liste over byer som er spesielt viktige for meg, og som jeg med stor glede reiser tilbake til så snart jeg har muligheten til det. I dag vil jeg innvie deg i denne lille listen som kanskje kan tjene som inspirasjon til dine egne reiser til Italia. God fornøyelse!

Matera (Basilicata)

Forhistorisk og labyrintisk by, der du i den prehistoriske bydelen Sassi vil føle deg hensatt til en fjern tidsalder. Bydelen, som siden 1993 figurerer på UNESCOs prestisjefylte liste over bevaringsverdig kulturarv, har vært bebodd av forskjellige folkeslag, munker og bønder opp gjennom tidene, noe som gjør at du vil finne eksempler på mange forskjellige stilarter her. I tillegg til de mange grottene som ble brukt som boliger er det også en lang rekke klippekirker i byen (ca. 130 i alt).

Les mer om Matera i min kollega Linos mer utdypende artikkel om byen her.

Sperlonga (Lazio)

Hvitkalket by på toppen av en klippe omgitt av flotte sandstrender sør for Roma. Den er også å finne på listen over de vakreste middelalderbyene i Italia, noe du utvilsomt vil være enig i når du besøker den.

Sperlonga strand
Sperlonga er mest kjent for stranden sin, men har også andre ting å by på…

Selv om byen er mest kjent for dens strender, er det også andre attraksjoner, f.eks. byens godt bevarte monumenter som de gamle byportene Porta Portella og Porta Marina, de tre vakttårnene Torre Truglia, Torre Capovento og Torre Nibbio, for ikke å glemme middelalderborgen.

Les min kollega Maries mer utdypende artikkel om Sperlonga her.

Orta San Giulio (Ortasjøen)

Stemningsfullt plassert med utsikt mot klosterøya Isola San Giulio ligger Orta San Guilio – som er kåret til én av Italias ti vakreste middelalderbyer – ved bredden av den reneste italienske innsjøen, Ortasjøen. Ovenfor byen ligger grøntområdet Sacro Monte di San Francesco (kan fint nås til fots eller «Trenino di Orta»), som siden 2003 har vært å finne på UNESCOs liste over bevaringsverdig kulturarv.

Les mer om Orta San Guilio i min kollega Mitzis mer utdypende artikkel om byen her.

Tags fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Allan

Familievennlig og historiefortellende hotell i Syd-Tirol

Hvorfor skal reisen til og fra feriestedet i Italia være preget av...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *