Mitt liv i Gliaca di Piraino

Utsikt over Gliaca di Piraino på Sicilia, sett fra Sabrinas balkong
Gliaca di Piraino sett fra Sabrinas balkong

Gliaca di Piraino er landsbyen på Sicilia der In-Italia har sitt italienske søster-kontor, og i dette innlegget har jeg valgt at fortelle litt om min opplevelse av landsbyen.

Nå er det nesten to år siden jeg ankom denne – for meg – helt ukjente landsbyen på Sicilia. Å forlate en storby som Oslo for så å komme til en landsby der det kun bor i overkanten av 1000 innbyggere var ikke enkelt.

Men drømmen om å kunne reise og bo i landet jeg har så sterke røtter i (Sabrina er født og oppvokst i Norge, men har italienske foreldre, red.) var så stor at jeg aldri var tvilte på at det var det jeg hadde lyst til.

Hvor ligger Gliaca di Piraino?

Gliaca di Piraino er en del av kommunen Piraino i Messina-provinsen nord på Sicilia. Landsbyen ligger helt ute ved havet og frister med fantastiske utsikter over det blå Middelhavet og De Eoliske Øyer.

Høydepunktet her et utvilsomt den vakre solnedgang som tar pusten fra meg hver gang.

Kysten ved Gliaca di Pirarino ved solnedgang
Kysten ved Gliaca di Piraino ved solnedgang

Tilpasning

Landsbyen er liten, men sjarmerende. Som ung 25-åring gikk jeg fra å være en hyperaktiv byjente til å bli mye roligere og leve livet akkurat slik sicilianerne gjør det: Ingenting skal planlegges, ting skjer når de skjer – og nå kan jeg ikke forestille meg et liv det jeg på planlegge en drink med vennene mine tidligere enn en halv dag i forveien…

Det beste med å bo på et sted som dette er at etter en dag på jobb kan man faktisk dra ned til stranden og ende dagen som om man var på ferie… Jeg prøver ikke å friste deg for mye her, men det er faktisk sant.

Se alle ferieboligene og hotellene våre i Gliaca di Piraino her

A presto, Sicilia!

Jeg har levd i denne lille boblen i nesten to år, og nå er tiden kommet for å ende dette sicilianske eventyret. Jeg kommer til å savne denne fantastiske landsbyen ved havet som med sine herlige innbyggere har gjort oppholdet mitt til en drøm, men Gliaca di Piraino er utvilsomt et sted jeg kommer til å besøke fremover for jeg har blitt veldig glad i landsbyen og fått venner og minner for livet her.

A presto, Sicilia!

Har du spørsmål angående ferier i Gliaca di Piraino eller et annet sted på Sicilia?

- ring en av våre eksperter på 239 60 873 eller skriv til oss ved å trykke her!
Tags fra artikkelen
Mer fra Sabrina Palermo

Sicilia på to hjul

Har du sett filmen «Prinsesse på vift», eller «Vacanze Romane» som den...
Les mer