Nå kan du komme helt til topps i Colosseum

Colosseum Roma
Colosseum er en av Romas mest kjente og populære severdigheter.

For første gang på 40 år åpnes det nå for adgang til de øverste etasjene i Colosseum, der man får en storartet utsikt over det store amfiteateret og resten av Roma. I tillegg lukkes det opp inn til en gang som ikke har vært åpen for offentligheten før.

Et av de vakreste synene i ditt liv

Det er takket være det pågående renoveringsprojektet i Colosseum at det nå kan åpnes for guidede turer opp i 5. og 6. etasje. Her, høyt oppe over den sentrale arenaen, var opprinnelig de billige plassene, der byens lavere klasser måtte nøyes med å følge kampene nede i arenaen på lang avstand. Fremover vil besøkende derimot formodentlig komme til å stå i kø for å få lov å komme opp hit og nyte de flotte utsiktene over hele Colosseums indre og resten av byen.

Rom colosseum
Byggingen av Colosseum i Roma ble fullført i år 80 e.Kr.

«Det er en fantastisk utsikt over Colosseum og Roma som den besøkende vil huske som noe av det vakreste han har sett i sitt liv», lød det fra den italienske kulturministeren i forbindelse med en fremvisning.

De guidede omvisningene vil i tillegg til muligheten til å se et av romertidens mest kjente bygningsverk fra 40 meters høyde, også tilby adgang til en nyrestaurert gang. Her vil man blant annet kunne se sporene av seks toaletter.

I første omgang vil besøket i de øverste delene av Colosseum inngå i den normale omvisningen, men fra 1. november vil man ifølge The Local måtte bestille en egen omvisning i de nyåpnede etasjene. Det vil koste €9 i tillegg til den normale adgangsbilletten til Colosseum. Turene til toppen av amfiteatret vil skje i grupper på maks. 25 deltakere. Reservasjon kreves.

Rom-om-aftenen
Det er utallige spennende severdigheter i Roma, men husk også å nyte stemningen.

Finn det beste feriehuset til din storbyferie i Roma

Er du på utkikk etter en god base for en opplevelsesrik ferie i Roma?  Hos In-Italia Reiser kan du velge mellom mange håndplukkede feriehus i Roma. Utvalget inkluderer hoteller og feriehus i det historiske sentrumet Roma, der du har severdighetene innenfor gangavstand.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mikkel H.

Via degli Dei – Gudenes Vei mellom Bologna og Firenze

Via degli Dei (Gudenes Vei), som forbinder Emilia-Romagna og Toscana, har eksistert...
Les mer