Ny spektakulær sykkelsti rundt Gardasjøen

Syklister Gardasjøen
Snart kan man sykle hele veien rundt Gardasjøen. Foto: © Ronny Kiaulehn -Garda Trentino.

Gardasjøen er med sin fantastiske omkringliggende natur og mange kilometers flotte sykkelstier allerede et yndet mål for sykkelferier. Snart får Italias største innsjø en ny attraksjon som kan vise seg å bli det hittil største trekkplasteret for sykkelturister: En svevende sykkelsti!

Ciclopista del Garda – en rundtur på 140 kilometer

Den svevende sykkelstien er til og med bare en del av et større sykkelstiprosjekt, Garda By Bike, som har et budsjett på 102 millioner euro. Pengene skal de kommende årene brukes på å etablere en 140 kilometer lang, sammenhengende sykkelsti hele veien rundt Gardasjøen, som dermed vil krysse gjennom de tre regionene Lombardia, Veneto og Trento.

Hensikten med den nye sykkelstien er å tiltrekke flere sykkelturister på alle nivåer til Gardasjøen. Planen er derfor at det skal være muligheter for å hoppe over noen av de mest utfordrende seksjonene av ruten. På det 27 kilometer lange kuperte stykket mellom Gargnano og Limone, som hovedsakelig henvender seg til seriøse mosjonister, vil mange av oss som er mer makelig anlagt, for eksempel kanskje foretrekke å la beina hvile og heller “jukse” med en avslappende fergetur i stedet.

Cykelturister Gardasøen
Gardasjøen er allerede populær blant sykkelturister på alle nivåer. Foto: © Patrizia N. Matteotti – Garda Trentino.

Du må vente frem til 2021 med å ta hele turen rundt Gardasjøen på sykkel, men ifølge sjefsingeniøren fra Studio Fontana & Lotti-Lorenzi, vil den mest imponerende delen mellom Capo Reamol ved Limone til Riva del Garda stå klar allerede denne sommeren. Denne strekningen vil inkludere to kilometer med spektakulær sykkelsti som henger ut fra klippene atskillige meter over innsjøens klare vann.

Også gående vil ifølge opplysningene være velkommen på den brede stien rundt innsjøen, og planen er at det på et senere tidspunkt etableres utsiktspunkter og andre fasiliteter underveis. Det er dessuten ikke kun turister som får glede av den nye stien. En rekke mindre byer langs innsjøen og oppe i fjellene som i dag er forholdsvis isolerte, vil bli bedre forbundet med de større byene til glede for de lokale. Sist, men ikke minst, vil det bli ekstra trygt for syklister å ferdes på en sti som er atskilt fra den øvrige trafikken.

MTB Gardasøen
Det er allerede i dag gode muligheter for å få opp pulsen på de utfordrende MTB-rutene i området. Foto: © Ronny Kiaulehn -Garda Trentino.

Nyt en sykkelferie på italiensk vis ved Gardasjøen

Det er få land i verden som i så høy grad innbyr til en ferie på to hjul som Italia. Spesielt området rundt Gardasjøen er populært blant både familier og seriøse mosjonister. Det er heller ikke usedvanlig å møte nåværende og tidligere profesjonelle sykkelryttere på treningstur i disse områdene.

Det er spesielt den store variasjonen av de over 1.000 kilometrene med sykkelstier som gjør en sykkelferie ved Gardasjøen til noe unikt. Hvis du kjører på terrengsykkel kan du velge mellom alt fra utfordrende single track-ruter over høye fjellrygger til avslappede turer på grusveier ned gjennom blomstrende fruktplantasjer og olivenlunder. Det er også mange muligheter for landeveissyklister som både kan velge å kjøre på de flate stiene nede langs innsjøen eller måle krefter med de bratte hårnålssvingene oppe i fjellene.

Cykeltur Gardasøen
Du kan eventuelt leie en sykkel og dra på en avslappet tur langs den flate innsjøbredden. Foto: © Ronny Kiaulehn -Garda Trentino.

Det er naturligvis ikke kun et variert sykkelterreng som lokker sykkelturister av alle slag til Gardasjøen. I tillegg til innsjøen, hvis innbydende vann er ideelt for en avkjølende dukkert på varme dager, er det også mange attraksjoner og severdigheter å utforske underveis på sykkelturene rundt Gardasjøen. Sist, men ikke minst, er det selvfølgelig de tallrike billedskjønne byene langs innsjøens bredder, som med deres avslappende atmosfære og vakre beliggenheter er perfekte for å nyte et deilig måltid med et velfortjent glass vin etter dagens strabaser.

Limone sul Garda
Limone sul Garda – det er mange gode muligheter for fine pauser i idylliske byer langs innsjøen.

Du behøver heller ikke å bekymre deg for å reise hjem fra en sykkelferie i Italia med færre kilo på baken. I tillegg til fredelige måltider i solnedgangen etter en opplevelsesrik dag på sykkelen er det nærmest et must med kaffepauser underveis på selve turene. Mens proffene tradisjonen tro nøyes med en kjapp espresso, vil vi andre ofte også bli fristet av kaféenes lunsjtilbud i form av for eksempel lekre pastaretter eller kanskje spesielt dessertmenyen.

Få flere tips til en sykkelferie i Italia

Reiser til Gardasjøen med In-Italia

Gardasjøen er innenfor ganske overkommelig kjøreavstand fra Norge, spesielt hvis de ca. 200 milene deles opp med en overnatting. Det er da gode muligheter for å ta med sykkelen din med på ferien og få mest mulig ut av de mange tilbudene rundt innsjøen. Men velger du heller å fly finnes det også sykkelutleie flere steder. Det er også en god mulighet dersom du bare vil sykle en dag eller to i løpet av ferien.

Noe av det viktigste for en vellykket sykkelferie er at du etter en lang og kanskje litt hard dag på sykkelsetet, kan vende hjem til en god, avslappende base. Derfor anbefaler vi å bestille reisen din til Gardasjøen hos In-Italia, som har håndplukket de hotellene og feriehusene der du får mye for pengene både med tanke på kvalitet og beliggenhet.

Tags from the story
Written By
More from Mikkel H.

Nå kan du komme helt til topps i Colosseum

For første gang på 40 år åpnes det nå for adgang til...
Read More