Oasen ved Gardasjøens bredder

Balkong på Hotel Europa i Limone sul Garda
Hotel Europa i Limone sul Garda har blitt en liten, men svært populær oase blant skandinaviske gjester

Dypt inne i den lune bukten som utgjør Gardasjøens nordligste spiss ligger byen Limone, og selv om sitronene omkranser Hotel Europa her, er det ikke de saftige fruktene som bærer stedets viktigste magi. Det er det varme vertskapet som søskenparet Domenico og Sofia møter gjestene med – den sjelen som får folk til å komme tilbake år etter år, og nye Gardasjø-farere til å forelske seg i den lille oasen.

Jeg har tatt en liten prat med Domenico og Sofia om historien bak hotellet, om Gardasjøens fortreffeligheter og om hvorfor hotellet har blitt så populært blant skandinaviske gjester.

Hva er historien bak hotellet deres?

Det er jo selve fortellingen om hvordan den lille landsbyen Limone Sul Garda åpnet sine armer for gjester nordfra. Min far kjøpte grunnen her på 60-tallet og bygde selv hotellet, noe som var perfekt timing for kort tid etter kom utsendte fra det nystartede, danske reisebyrået Tjæreborg til byen, og forelsket seg i fars lille oase.

Et af værelserne på Hotel Europa i Limone sul Garda
Et av rommene på Hotel Europa

De lagde en avtale, og de gjestene fra reisebyrået som ikke reiste ned hit med buss eller bil, fløy til den militære flyplassen i Verona om natten – kan du tenke deg? Jeg husker far tok imot de trøtte reisende som var de hans egen familie. Og det gjør vi egentlig fortsatt – holder av hver og én som om de var slektninger, selv om det siden heldigvis har blitt mye mer komfortabelt å reise mellom Skandinavia og Italia!

Se alle feriehusene og hotellene våre i Limone sul Garda her

Hvorfor er Hotel Europa så højt elsket af danskere og skandinaver?

Vi har jo vokst opp med dere – dere har formet oss og omvendt. Jeg og min søster lærte dansk ved å leke sammen med gjestenes barn ute i hagen, og hele Limone fikk tilført en helt egen energi i møtet med turistene. Limone var en søvnig, liten by på knapt 1000 innbyggere den gangen.

Havnen i Limone sul Garda
Lite havnemiljø i sentrum af Limone sul Garda

I dag er det liv og fremdrift her, og jeg vil selvfølgelig fremheve Limone som den vakreste oasen ved innsjøen. Det er jo tross alt fødebyen min som flotter seg her ved føttene av Alpene. Jeg tror også det er derfor vi vekker noe spesielt hos våre skandinaviske gjester: at den klare luften og de snødekte fjelltoppene fortsatt skaper en gjenkjennelig, nordeuropeisk atmosfære, samtidig som innsjøens frodige klima og flotte farger gjør stedet umiskjennelig italiensk. Limone betyr jo sitron – og kontrasten mellom den klare alpeluften, innsjøens salte bølger og de duftende sitrontrærne her i byen er altså helt unik.

Hva er den ekte Gardasjø-opplevelsen for deg?

Det er avslapning og masse gjestfrihet. Når folk kommer til Gardasjøen for første gang kan de godt være litt skeptiske på grunn av alt de har hørt om masseturisme. Og ja, vi har mange gjester, men vi vet å verdsette alt det dere har gitt oss, og derfor strekker vi oss til det ytterste for å gi folk den perfekte ferie. Tenk hvor langt de har reist, fra et hav av hverdagslige plikter.

Swimmingpool på Hotel Europa i Limone sul Garda
Svømmebassenget på Hotel Europa, omkranset av palmer, har en fantastisk utsikt ut over Gardasjøen

Derfor er velvære et veldig viktig element for oss: hotellet har et kjempebasseng med utsikt ut over den dype innsjøen, et godt restaurantkjøkken der vi f.eks. serverer lokale fisker som abbor og gjedde fra innsjøen, og vi drar gjerne opp i fjellene med gjestene våre for å vise dem alle de herlighetene som Gardasjøen kan by på, langt vekke fra deres hverdag.

Kanskje vi besøker noen av de små fjellbyene inne i Dolomittene, og de bøndene som lager lekker asiago-ost og montasio-ost til oss. Eller jeg viser dem de 7 sitrontrærne som gror utenfor hotellet og som jeg naturlig nok er stolt av. De sørger for at vi har økologiske sitroner til alle våre deilige fiskeretter fra kjøkkenet. Min livrett er sardiner fra Gardasjøen som jeg selv salter og steker i god olivenolje og vender med pasta. Et liten bit av himmelen!

Kunne du tenke deg å lese mer om Hotel Europa?

Da kan du se hotellets fasiliteter, anmeldelser, priser, bilder og mye mer her! Du er også velkommen til å ringe til oss på 239 60 873 hvis du har spørsmål om hotellet eller skrive til oss her.

Hvis du er interessert i å få mer generell informasjon om reiser og fly til Gardasjøen, samt se alle våre feriehus ved Gardasjøen, kan du besøke denne siden.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Bo med panoramautsikt på Amalfikysten

En av de mest sagnomsuste og vakreste destinasjonene i Italia kan man...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *