Øya Elba inviterer til en langstrakt badeferie

Øen Elba ud for Toscanas kyst
Øen Elba ud for Toscanas kyst

Drømmer du om sydens forlokkende middelhavsvegetasjon og varme i kjøreavstand fra Sør-Norge? Dra til Elba utenfor Toscanas kyst og opplev dette frodige øyparadiset, der drømmen din om en ferie som kombinerer det aktive med det avslappende blir sann.

130 strender

Elba har en 147 km lang kyststrekning som kjennetegnes ved sitt milde middelhavsklima. Kysten inviterer til en langstrakt badeferie mens du strandhopper mellom øyas 130 navngitte strender, som alle munner ut i det krystallblå havet. Hvis du er glad i avsidesliggende perler kan du ta vannveien og oppdage en av de mange bortgjemte lagunene, der du på en god dag kan bade helt for deg selv under sommerens hete solstråler – let for eksempel langs øyas østkyst nord for Rio Marina.

Kyststrækning på Elba
Elba har en 147 km lang kyststrekning som kjennetegnes ved sitt milde middelhavsklima

Hvis du foretrekker de større strendene med alt det involverer av liv, aktiviteter, badedyr og handlemuligheter kan du for eksempel besøke stranden i Marina di Campo, der stranden ligger som en del av byen med en vakker, palmeprydet promenade.

Ferieaktiviteter for store og små

Når du har nytt solen og den myke sanden, eller de varme klippene som et avbrekk fra de blå bølgene, appellerer havet rundt Elba til vannaktiviteter i form av snorkling, dykking og lignende – for med sin beliggenhet midt i en større øygruppe finner du et stort mangfold av både velkjent og sjeldent liv under havets overflate – og over for den saks skyld. I tillegg finner du både vindstille og forblåste laguner og bukter der du kan vindsurfe, seile kajakk, padle rundt i en liten robåt – bare fantasien setter grenser.

Badeferie på Elba
Elba byr på et rikt utvalg av ferieaktiviteter for store og små – å bade er et svært populært alternativ…

Men du kan også dra avgårde til hest, til bens, på sykkel eller med golfkøller, og utforske det varierte landskapet som ofte snor seg oppover eller nedover i krappe hårnålssvinger forbi romantiske fiskerlandsbyer, langs stier til gamle borger og kirker, og gjennom små landsbyer som klamrer seg til øyas fjellskråninger. Elba byr med andre ord på et rikt utvalg av ferieaktiviteter for både store og små.

Korte avstander

Avstandene på øya virker ikke store, og prinsipielt sett kan du komme deg fra klippene ved havet til det 1000 meter høye fjellet Monte Capanne på få minutter, men veinettet skjærer langt i fra på tvers gjennom landskapet, så du må regne med at en enkel 5-kilometers reise tar lenger tid enn først forventet. Her er enhver tur fra a til å både vakker og imponerende da du befinner deg så tett på det asurblå havet og de gyldne strendene som glimter fra sine skjulested inne i hver klippebukt.

Pool på Hotel Residence Elba VIP
Elba er spekket med gode hoteller – her det innbydende bassenget på Hotel Residence Elba VIP

Vil du vite mer om øya Elba?

Hvis du vil vite mer om øya Elba kan du, i tillegg til å se kart, bilder og utfluktsmuligheter, også se alle ferieboligene og hotellene våre på øya her. Du kan også lese en annen populær bloggartikkel om Elba her.

Du kan se alle våre reiser til Italia her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Har du hørt om vakre Cilento?

Cilento er et fantastisk naturområde som ligger litt sør for Amalfikysten, men som...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *