Opplev fantastiske kunstutstillinger i Midt- og Nord-Italia denne høsten

Museum
Nye utstillinger denne høsten i Nord-Italia, blant annet med utlån fra Metropolitan Museum of Art. Fotokreditering: Phil Roeder. Benyttet under lisensen CC BY 2.0

Høsten er en ideell tid å gå på museum på i Italia; det er vanligvis færre turister i landet, noe som betyr kortere ventetid for å komme inn på museene og mer plass når man først er inne – og det er for mange mer opplagt å gå rundt innendørs og se på kunst når høsten siver gjennom luften og landskapene i stedet for den trykkende sommervarmen.

Denne høsten har du muligheten til å se verker av flere store europeiske kunstnere på en rekke nye utstillinger i noen av Nord- og Sentral-Italias beste kunstgallerier. Nedenfor kan du lese om et par av dem.

Dentro Caravaggio, Milano

Utstillingen med tittelen Dentro Caravaggio (Indeni Caravaggio), som huses i Palazzo Reale i Milano fra 29.09. 2017 til den 28.1.2018, presenterer en hittil uutforsket del av Caravaggios ekstraordinære produksjon på bakgrunn av en rekke nye dokumenter og undersøkelser.

I tillegg viser utstillingen – takket være utlån fra andre store italienske og utenlandske museer – atten av mesterens kunstverk sammen for første gang noensinne.

Caravaggios verk blir også for første gang flankert av deres respektive radiografiske bilder takket være den innovative bruken av multimedie-utstyr, som gjør det mulig for publikum å følge kunstnerens reise fra de første skissene til det endelige verket.

Caravaggios San Francesco in estasi
Caravaggios San Francesco in estasi fra 1594-95 er ét af de værker, du kan beundre på udstillingen. Værket befinder sig normalt på Wadsworth Athenaeum, Hartford, Connecticut. Fotoet er i kategorien public domain.

Blant de mest berømte verkene på utstillingen er Salomé con la testa del Battista, utlånt fra National Gallery, London; Sacra famiglia con San Giovannino, utlånt fra Metropolitan Museum of Art, New York; og San Francesco in estasi, utlånt fra Wadsworth Atheneum of Art, Hartford.

Du kan lese mer om utstillingen på dens offisielle hjemmeside her.

Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925, Roma

Utstillingen med tittelen Picasso. Tra Cubismo and Classicismo: 1915-1925 (Picasso. Mellom kubisme og klassisisme: 1915-1925), som huses i Scuderia del Quirinale i Roma mellom 22.09.17  og 21.01.2018, fokuserer på Picassos møte med Italia og dets kunstradisjoner – fra klassisismen over renessansen til realismen – og dette møtes innflytelse på hans verk.

Rom
I hovedstaden Roma kan du oppleve Picassos møte med Italia på en ny utstilling

I alt presenteres mer enn 100 av Picassos verk fra mer enn 50 europeiske, nordamerikanske og japanske museer på utstillingen, deriblant verk utlånt fra Picasso-museet i Barcelona, Metropolitan Museum of Art i New York, Berggruen Museum i Berlin, og Gallerie Nazionali d’Arte Antica i Roma.

Les mer om utstillingen på dens offisielle hjemmeside her.

Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo, Vicenza

Utstillingen med tittelen Van Gogh: Tra il Grano e il Cielo (Van Gogh: Mellom korn og himmel), som huses i Basilica Palladiana i Vicenza i Veneto-regionen fra 7. oktober 2017 til 8. april 2018,  vil utgjøre den største italienske monografiske utstillingen om Vincent Van Gogh.

Hele 40 malerier og 85 tegninger af den berømte, hollandske maleren inngår i utstillingen, som også vil stille ut mer enn 100 av brevene som Van Gogh skrev til sin bror Théo, og som er med på å gi et unikt innblikk i kunsterens liv og tankeverden.

Du kan lese mer om utstillingen her.

Reiser til Italia

Er du på utkikk etter en billig, enkel og sikker måte å bestille din reise til Italia på online? Da kan du lese mer om reiser til Italia her.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Lars

Visste du at…

Visste du at det er rett under 60 millioner – eller mer...
Les mer