Opplev Gardasjøens skjulte paradis

Tremosine kalles Gardasjøens balkong på grunn av den fantastiske utsikten.
Tremosine kalles Gardasjøens balkong på grunn av den fantastiske utsikten.

Hvis du er glad i natur, fred og ro, fjell og kulinariske opplevelser, så er det lille området Tremosine, som ligger 600 m.o.h. i fjellene over Gardasjøen, et ekte paradis.

Tremosine er et område som består av 18 hyggelige, små landsbyer som ligger midt i de grønne fjellene – og her får man den mest vidunderlige utsikten over Gardasjøen og det imponerende fjellet Monte Baldo, som ligger på motsatt side av innsjøen. Det er lett å få assosiasjoner til ”Sommer i Tyrol” – for ikke bare er området tidligere østerriksk, men også byggestilen. Og viktigst av alt kan du høre klangen av bjellene som henger om halsen på de mange kyrne og geitene som ferdes hjemmevant på gressmarkene i de små fjelldalene.

Se alle våre ferieleiligheter og hoteller ved Gardasjøen her og finn ut av hvordan du lettest kommer deg med fly til Gardasjøen.

Ikke for en Ford Mondeo…

Byene bindes sammen av snirklete og ofte svært smale fjellveier som byr på utfordringer for selv de mest erfarne bilistene. Som en av våre gjester skriver: «Områdets veier ble ikke bygget for en Ford Mondeo med full oppakning, noe som kun gjorde opplevelsen større».

Der er masser af udfordrende stier ved Tremosine, når man er på mountainbike…
Du kan utfordre melkesyren på terrengsykkel langs mange utfordrende stier ved Tremosine…

Er du på terrengsykkel eller motorsykkel gir det deg enda flere muligheter – og ikke minst utfordringer, da du får muligheten til å velge de småveiene og stiene der bilene vanligvis må gi opp.

Imponerende utsikter i Pieve

Avhengig av hvor du befinner deg i Tremosine kan du kjøre ned til byene ved Gardasjøen i løpet av få minutter, og her kan jeg anbefale veien enten til Limone eller via området Tignale, der veien slutter rett nord for byen Gargnano.

Limone
Ta veien til Limone sul Garda.

En av byene i Tremosine heter Pieve. Den henger bokstavelig talt ut over klippene, noe som gjør utsikten enda mer imponerende. Her er det også på sin plass å komme med en enkel advarsel, som noen sikkert heller vil oppfatte som en kjærkommen invitasjon til enda mer spenning: Pieve forbindes direkte med Gardasjøen via en fjellvei med hårnålssvinger, så her er det greit å ha en erfaren sjåfør bak rattet.

Den vakreste veien i verden

Veien er hugget inn i en fjellkløft i 1913, og den ble da beskrever som «den vakreste veien i verden» av avisen Frankfurter Zeitung. Den er VELDIG smal, og burde egentlig ha blitt enveiskjørt for mange år siden, og kanskje til og med stengt for biltrafikk. Men den er fantastisk flott da man kjører inn og ut av grotter av alle former og fasonger, eller helt ute på fjellkanten med ”fritt fall” – mens man kan høre lyden av de mange små fossefallene som også er en del av denne total-opplevelsen.

Se alle våre feriehus og hoteller i Tremosine her

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Allan

Byen der Italia møter Spania

I denne artikkelen vil jeg ta deg med til den vakre byen...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *