Opplev Lazios vakreste sandstrender i Sperlonga

Sperlonga i Lazio
Sperlonga byr på – det som romerne selv ofte omtaler som - regionens beste og vakreste sandstrender

Lazio blir som oftest forbundet med Roma, men regionen byr på mange flere besøksmål, bl.a. Sperlonga. Denne vidunderlige lille byperlen ligger på et klippefremspring ute ved Tyrrenhavets blå bølger i overkommelig avstand sør for Roma.

Sperlonga byr på – det romerne selv ofte omtaler som – regionens beste og vakreste sandstrender. Stranden Angolo til venstre for foten av byen er spesielt innbydende og lekker. Herfra kan du nyte en kjølig dukkert, pleie brunfargen under sommerens varme sol eller spasere i den kjølige sanden hen på kveldstid for å beundre en knallrød og lilla solnedgang bak bølgene blå.

Byens bratte gater oser av livsglede, autentisitet og feriestemning, med et stort utvalg av små butikker, kaféer og tradisjonelle restauranter, som delvis henvender seg til de besøkende og delvis til byens faste beboere.

Fortryllende atmosfære

Atmosfæren i denne lille kystbyen er fortryllende med sin utrolige utsikt, og det er ikke usannsynlig at du plutselig får lyst til å eie en bolig her, så jeg kan fint garantere at du ikke kommer til å kaste bort ferien din med et opphold på denne kyststrekningen. Samtidig er Sperlonga et fint utgangspunkt for å oppleve resten av Lazios kyststrekning med sine andre hyggelige havnebyer og vakre strandpromenader.

Sperlonga oppstod etter Romas fall og ble et trygt tilfluktssted for fiskere og bønder – og muligens for en flokk Benediktiner-munker. Mange av forsvarsverkene er inkorporert i byens nyere bygg, men de gamle byportene sees fortsatt rundt omkring i byen.

Sperlonga - strand og by
Sperlonga ligger på et klippefremspring ut mot Tyrrenhavets blå bølger i overkommelig avstand sør for Roma

Tiberius´grotte

Historien og naturen har begge satt sitt preg på byen i form av en fascinerende severdighet: ved enden av stranden Angelo finner du den naturlige grotten Grotta di Tibero (Tiberius’ grotte). Grotten ble utsmykket som en kulisse for Keiser Tiberius’ villa, og keiserens middagsgjester kunne dermed nyte utsikten over en skulptursamling som illustrerte Odyseen fra keiservillaens spisesal.

Grotten ble forlatt i år 26 e.Kr., og skulpturene ble først funnet i 1957, så de var dessverre ganske skadet. I dag har de delvis blitt gjenoppført og utstilt på det Nasjonale Arkeologiske Museet i Sperlonga. På 60-tallet var grotten tilholdssted for festglade, unge romere som kom hit for å flørte med livet, hverandre og rusmidler, og i dag er den dessverre stengt – men du kan ta en titt inn gjennom gjerdet og bli fortalt om dens fortryllende historie av ruinene og de forlatte kulpene.

Har du lyst til å se ferieboligene og hotellene våre i Sperlonga?

- klikk her og les mye mer om den vakre byen på hjemmesidene våre
Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Opplev Venezias legendariske karneval

Har du noensinne opplevd Venezias legendariske karneval? Hvis ikke har du sjansen...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *