Opplev Milano på en langhelg

Milano
Piazza del Duomo i Milano er noe for seg selv

Kun en kort flytur fra Norge ligger den pulserende storbyen Milano, som byr på alt fra spennende kunstmuseer til mange butikker med mote, design og gode delikatesser. Legg så til et hav av trendy barer, fantastiske restauranter og sjarmerende kaféer, og du får en storby som skapt for en langhelg!

Dette inntrykket styrkes av byens infrastruktur: Metronettet, bussene og sporvognene gjør det veldig enkelt å komme seg fra ene siden av byen til den andre, og pendelbussene fra flyplassen Malpensa har hyppige avganger. I tillegg nås byen kjapt med en lokal bybuss fra flyplassen Linate. Det er enkelt å komme seg rundt i byen til fots også da mange av severdighetene ikke ligger spesielt langt fra hverandre. Men hvor skal du begynne din storbyferie i Milano?

Et godt utgangspunkt

Et godt utgangspunkt er domkirkeplassen – byens hjerte. Herfra kan du beundre og besøke byens stolthet; den fantastisk flotte domkirken. Mot betaling kan du besøke toppen av domkirken der du får en flott utsikt over byen og du kan få sett de lekre utsmykningene på nært hold. Fra domkirkeplassen kan du også besøke shoppingarkaden Galleria Emanuele II.

Milanos domkirke
Milanos domkirke

Dette utrolige byggverket fanger øyeblikkelig din oppmerksomhet og her kan du sitte og nyte en kopp kaffe og beskue de forbipasserende i ro og mak. På en flis inne i Galleria Emanuelle II er det avbildet en okse med lekre mosaikker. Å ta på denne oksen gir hell og opp gjennom tidene har mange ønsket seg dette, for oksen er godt slitt.

Legendariske La Scala i Milano

Gågaten som går langs høyre side av Domkirken heter Corso Vittorio Emanuele II og huser mange gode butikker av forskjellige slag. Ikke langt fra Duomoen, i gaten Via Filodrammatici, ligger en av Milanos andre stoltheter; operahuset La Scala. Her ligger det et museum som du kan besøke for å bli klokere på operahusets historie, dramaer, tenorer og sopraner. Billetter til forestillingene på La Scala kan kjøpes to måneder i forveien via operahusets hjemmeside. Har du ikke rukket å få billetter før oppholdet ditt i Milano kan du prøve å stikke innom La Scala Box Office, som ligger i kort avstand fra domkirken i Galleria del Sagrato.

Milano
Milanos detaljerte bybilde er en drøm for enhver fotograf

Fortsetter du herfra mot torget Dante Cardusio og går videre opp langs den hyggelige handlegaten Via Dante, finner du metrostasjonen Cairoli i enden av gaten. Fortsetter du rett frem kommer du til slottet, som minner mer om en kolossal borg kalt Castello Sforzesco. Her er det mulig å besøke borgen, eller man kan gå gjennom den store slottsporten og bak slottet for å beundre parken Parco Sempione.

Ikke langt herfra, rett øst for slottet, ligger det hyggelige brosteinsbelagte området kalt Brera. Her hersker det en hyggelig og intim atmosfære, og dette er et av milanesernes foretrukne steder å ta en kveldstur. Du kan nå området lett til fots fra slottet ved å spasere langs Via Cusani fra metrostasjonen Cairoli, Via dell’Orso og deretter Via Brera.

Mote og shopping i Milano

Man kan ikke si Milano uten å også tenke på mote og shopping. I den indre byen er det butikker som passer for de flestes smak, og de kjente shoppinggatene er bl.a. Via Torino, Corso Vittorio Emanuele II, området Quadrilatero med gatene Via Montenapoleone og Via della Spiga.

Arkade Vittorio Emanuele II
Arkaden Vittorio Emanuele II

Alle gatene er kjent for deres ekstravagante butikker med dyre merkeklær fra berømte internasjonale og italienske designere. En annen handlegate som har mye å by på er Corso Buenos Aires, som fint nås med metroen ved å bruke stasjonene Porta Venezia eller Lima.

Bohemstemning i Navigli

Et annet meget hyggelig område i Milano er Navigli. Her ligger det barer, spisesteder og kaféer langs kanalene i området og stemningen er litt bohemsk. Navigli er absolutt verdt et besøk og på en solrik sommerkveld er stemningen livlig og deilig sydlandsk. Området er også kjent for dets mange antikvitetsbutikker.

Den siste søndagen annenhver måned arrangeres det et stort antikkmarked langs kanalene – Mercatone dell’ Antiquariato del Naviglio Grande – og markedet kan skryte av å være byens største antikvitetsmarked.

Les mer om reiser til Milano med In-Italia her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Lars

Den italienske vinhøstingen har sin tidligste begynnelse på et tiår

Vinhøstingen er allerede i full gang mange steder i Italia og har...
Les mer