Opplev Puglias drømmeaktige by

Alberobellos finurlige trullier - Puglia, Italia
Bo i en av Alberobellos finurlige trullier

Alberobello i Italias eksotiske hæl, Puglia, er som hentet ut av en drøm med sin finurlige byggestil og vidunderlige stemning.

Byens hus – de såkalte trulliene – er hvitkalkede, kjegleformede hytter bygget i grå kalkstein med dekorative takspisser, og det er vanskelig å ikke bli påminnet om barndommens smurfefortellinger når man ser ut over byens silhuett prydet av rundt 1500 trullier.

Mystisk opprinnelse

Hvorfor husene i Alberobello ser ut som de gjør, er forbundet med en del mystikk og blitt underlagt flere studier; noen av husene har symboler på taket som minner om hedenske symboler, andre har symboler som er litt lettere å forstå (sol, måne og hjerte) og ingen av husene varierer i form selv om de har forskjellige funksjoner, som kirke, hjem, kjøpmann, hotell eller verksted, kun i størrelse – eksempelvis er domkirken en trullo på to etasjer.

Trullokirken Sant'Antonio i kveldslys
Trullokirken Sant’Antonio i kveldslys

Ikke en museumsby

Det fantastiske ved Alberobello er at det ikke er snakk om en museumsby á la Gamlebyen i Bergen, men faktisk en by det er fullt mulig å feriere i. Så hvis du også kunne tenke deg å bo i en trullo med moderne fasiliteter kan drømmen bli til virkelighet i bl.a. Alberobello, men også i Castellana Grotte, Fasano og Selva di Fasano.

Les mye mer om Alberobello og se ferieboligene våre i byen her

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Mine favoritter blant italienske kulturpersonligheter

Italia er full av kulturelle personligheter, og de fleste som har en...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *