Opplev Puglias drømmeaktige by

Alberobellos finurlige trullier - Puglia, Italia
Bo i en av Alberobellos finurlige trullier

Alberobello i Italias eksotiske hæl, Puglia, er som hentet ut av en drøm med sin finurlige byggestil og vidunderlige stemning.

Byens hus – de såkalte trulliene – er hvitkalkede, kjegleformede hytter bygget i grå kalkstein med dekorative takspisser, og det er vanskelig å ikke bli påminnet om barndommens smurfefortellinger når man ser ut over byens silhuett prydet av rundt 1500 trullier.

Mystisk opprinnelse

Hvorfor husene i Alberobello ser ut som de gjør, er forbundet med en del mystikk og blitt underlagt flere studier; noen av husene har symboler på taket som minner om hedenske symboler, andre har symboler som er litt lettere å forstå (sol, måne og hjerte) og ingen av husene varierer i form selv om de har forskjellige funksjoner, som kirke, hjem, kjøpmann, hotell eller verksted, kun i størrelse – eksempelvis er domkirken en trullo på to etasjer.

Trullokirken Sant'Antonio i kveldslys
Trullokirken Sant’Antonio i kveldslys

Ikke en museumsby

Det fantastiske ved Alberobello er at det ikke er snakk om en museumsby á la Gamlebyen i Bergen, men faktisk en by det er fullt mulig å feriere i. Så hvis du også kunne tenke deg å bo i en trullo med moderne fasiliteter kan drømmen bli til virkelighet i bl.a. Alberobello, men også i Castellana Grotte, Fasano og Selva di Fasano.

Les mye mer om Alberobello og se ferieboligene våre i byen her

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Oasen ved Gardasjøens bredder

Dypt inne i den lune bukten som utgjør Gardasjøens nordligste spiss ligger...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *