Opplev Scala på Amalfikysten

Scala
Scala er én av Amalfikystens skjulte perler....

Amalfikysten er heldigvis mye mer enn bare charterturister og besøkende på dagstur. Den er også en hel verden av urørte, små lokalsamfunn som imponerte både kunstnere og andre artister under Gullalderen. I tillegg er hele kysten gjennomskåret av pittoreske turstier som fører til uforglemmelige opplevelser.

For de fleste er Amalfikysten sør for Napoli selve definisjonen på ufattelig skjønnhet, mens andre mest forbinder den med turisthordene som strømmer til fra hele verden i sommermånedene.

Dra på oppdagelsesferd

Amalfikysten kan vel best sammenlignes med en sørlandsk badeby, der de lokale innbyggerne flykter landet eller kryper inn i hulene sine i juli måned, for først å dukke opp igjen når den siste turisten har dratt. Men den verdensberømte kystlinjen er mye mer enn havnen i Positano og domkirkeplassen i Amalfi. For dem som tør å dra på oppdagelsesferd rundt omkring på kysten, dukker det opp en hittil ukjent verden av hyggelige, små lokalsamfunn, vidunderlige turstier, kastanjeskoger, hemmelige badebukter, grotter både til lands og til vanns, og mye, mye mer. Det er ukjente perler i overflod, og den lille byen Scala er bare én av dem.

Interessert i en reise til Amalfikysten? Besøk denne siden og se alle våre ferieleiligheter og hoteller på Amalfikysten her

Scala – en ukjent perle

Scala ligger ca. 350 meter over havet, og den nærmeste kjente byen er Ravello, som i luftlinje kun ligger noen hundre meter derfra, men byene er atskilte av den mystiske og sagnomsuste Dragedalen, som i dag også rommer veien fra Amalfi.

Scala
Scala hadde en gang mer enn 30.000 innbyggere og 300 vakttårn. I dag oser byen kun av fred og idyll…

I middelalderen utkjempet man kriger over hodene på dragene, og det kan være vanskelig å forstille seg at Scala i den perioden hadde mer enn 30.000 innbyggere og 300 vakttårn. I dag ånder alt av fred og idyll, og det er ikke mer enn rundt 2000 innbyggere her hvis man teller alle, er helt der ute (tårnene ligger på en liten fjellodde mellom byene Atrani og Amalfi, og turen starter i Pontone) får du den mest vidunderlige utsikten over begge byene.

Se alle våre feriehus og hoteller i Scala her

Eventyrlig soloppgang

Vel hjemme i Scala igjen kan du nyte en velfortjent middag og et godt glass vin på terrassen. Og som en ekstra bonus kan du starte neste dag som en konge eller dronning. Neste morgen kan du nemlig ligge i sengen din, og som et av de meget få og heldige menneskene i verden få lov til å oppleve solen stå opp over fjellene, og som ved et trylleslag forvandles Ravellos kullsorte silhuett til et festfyrverkeri av pastellfarger og stjernestøv.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Reis våren i møte i Sør-Italia

Våren i Sør-Italia er noe for seg selv. Alt er frodig og...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *