Ostuni og Otranto – to flotte byer i det sørlige Puglia

Strand i Otranto
Otranto er en kystby prydet med sandstrender - som denne

Ordene Ostuni og Otranto ligner ganske mye på hverandre, og de er navnene på to byer i regionen Puglia.

Til tross for ordenes likhet og byenes felles regionale beliggenhet er de to byene svært forskjellige. Den ene – Ostuni – ligger inne i landet, høyt på en bakketopp, mens Otranto derimot er en kystby prydet med sandstrender. Ønsker du å utforske den sørlige delen av Puglia kan du med fordel dele opp ferien din slik at den omfatter overnatting i eller ved disse to flotte byene.

Ostuni

Ostuni, nord for barokkbyen Lecce, er i seg selv en herlig destinasjon for byen har en størrelse som gjør at du ikke behøver å lete lenge etter restauranter og innkjøpsmuligheter.

Ostuni
Ostuni ligger inne i landet, høyt på en bakketopp

Samtidig når du mange av Puglias populære severdigheter i den nærliggende Itriadalen, som f.eks. byene Alberobello (med de finurlige trulli-husene) og Locorotondo, men også nær storbyene Brindisi og Bari ved kysten, som huser regionens to flyplasser.

Les vår populære artikkel om drømmeaktige Alberobello her

Otranto

Otranto ligger sør for Lecce – en by som for øvrig er verdt et besøk, med sin overveldende barokk og sydlandske stemning – og har, som Ostuni, også et hyggelig sentrum. Det er kanskje til og mer spennende enn Ostunis sentrum, da severdighetene formelig står i kø Her finner du bl.a. et godt bevart aragonsk fort og en domkirke med et unikt mosaikkgulv som kan dateres helt tilbake til 1165.

Kombinasjonen Otranto – Ostuni er også hensiktsmessig av mange andre grunner enn akkurat deres geografiske beliggenheter nær et hav av severdigheter: Byenes innbyggertall er svært forskjellige, og ved å oppholde deg i begge byene får du oppleve variasjonen mellom en større og mindre by. Den mer hektiske sør-italienske byen Ostuni (ca. 32.000 innbyggere) med sine trendy merkevarebutikker, kjendiser (som elsker å feriere her) og vakre, hvitkalkede hus står i kontrast til den mindre byen Otranto (ca. 5.500 innbyggere), som med sine varme, sandfargede bygninger, deilige lys og klare hav oppleves som mer avslappende og koselig.

Kyst ved Otranto
Otranto behager øyet med sine sandfargede bygninger, sitt deilige lys og sitt klare hav

Kombinasjonen av de to byene skaper et god miks av by og kyst, shopping, avslapping og utflukter. Alt dette er med på å gi forskjellige inntrykk og dermed – ville noen kanskje mene – gi deg hele «to ferier» i ett.

Vil du vite mer om Otranto og Ostuni?

Du kan lese mer om byen, se kart, bilder og utfluktsmuligheter, samt lese om feriehus og hoteller i Otranto her. Du kan se feriehusene og hotellene våre i Ostuni – samt se bilder og utfluktsmuligheter – her.

Hvis du er interessert et av de mest karakteristiske innslagene i Puglias landskap – oliventreet – anbefaler jeg å lese artikkelen vår om oliventrær og olivenolje.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mitzi

De Eoliske Øyer: Et eksotisk natur-paradis

De Eoliske Øyer (også kalt De Lipariske Øyer etter hovedøya Lipari) utenfor...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *