Reis våren i møte i Sør-Italia

Vår i det sicilianske innlandet
Vår i det sicilianske innlandet

Våren i Sør-Italia er noe for seg selv. Alt er frodig og landskapet prydes av strålende farger fra vårblomstene. Luften er full av spennende dufter og været er deilig solrikt og mildt. Her er mulighetene for ekte livsnytelse store.

Hvis du lengter etter å riste av deg vinterens kalde grep, og ikke kan vente på at solen kaster sine første, varme solstreif over landet kan du reise våren i møte med en tur til herlige Sør-Italia.

Sør-Italia er i alt sitt mangfold mer enn verdt et besøk. Med sitt krystallklare hav, vakre kyststrekninger, flotte fjell, store kulturrikdom og overdådige kjøkken med friske, velsmakende råvarer, er det nok av fascinerende opplevelser å hente her for solsultne og vinterleie nordmenn. Nedenfor gir jeg deg noen tips om hvilke steder i Sør-Italia du kan oppleve på en vårtur. God fornøyelse!

Calabria

Calabria er en meget vakker region med høye fjell, flotte sandstrender, en nydelig kysstrekning og et rustikt, men velsmakende kjøkken.

Tropea er en fascinerende gammel by som oser av sydlandsk sjarm og vitalitet. Med de mange karakteristiske gatene og små piazzaene med fortauskaféer er det gode muligheter for å nyte utendørslivet med et kjølig glass hvitvin i hånden. Den lokale sandstranden er en av de beste i hele Italia.

Capo Vaticano
I Calabria kan du blant annet nyte godt av Capo Vaticanos spektakulære strender…

Capo Vaticano, Parghelia og Briatico er alle små kystbyer i nærheten av Tropea og er karakterisert av flotte sandstrender og vakker natur, noe barnefamilier ofte etterspør.

Les om Tropea og de fantastiske sandstrendene i Capo Vaticano her eller les om hele regionen Calabria her.

Puglia

Puglia er virkelig et unikum. Ingen andre steder i verden ser man så mange imponerende vakre og flere hundre år gamle oliventrær så langt øyet rekker – oliventrær som står sterkt og flott i den varme, røde jorden som nettopp om våren er dekket av et yndig teppe av blomster i rødt, hvitt og blått.

Puglia er en region med en meget imponerende historie hvis røtter strekker seg så langt tilbake som Hellas’ storhetstid. Den sørlige delen av regionen, kalt Salento, er et av de flotteste og mest interessante områdene i Puglia, spesielt sett fra et kulturelt perspektiv.

Gade i drømmebyen Alberobello
Gate i drømmebyen Alberobello, som er en av de mange spennende byene du kan besøke på en vårtur til Puglia

Kyststrekningene på henholdsvis den østlige og vestlige delen av Salentohalvøya er hver begge henrivende opplevelser. På østsiden er kysten kupert, frodig, grønn og full av mange spennende fiskerbyer. På den vestlige siden er kyststrekningen mindre vill og kupert, men overdådig på grunn av den fine, røde jorden, de gamle olivenlundene og for ikke å glemme de fantastiske sandstrendene som ikke uten grunn kalles Italias Maldiver.

Kystbyen Santa Maria di Leuca, som ligger på Puglias sørligste spiss, er et glimrende utgangspunkt for en tur til Puglia. Du kan besøke begge de omtalte kyststrekningene, og spennende byer som Gallipoli, Lecce og Otranto er ikke langt unna.

Avslappet lokalstemning i Gallipoli
Avslappet lokalstemning i Gallipoli

Men også den sentrale delen av Puglia er et meget pent område. Her er det mer frodig og kupert. Byene Martina Franca og Ostuni er utrolig karakteristiske, og byr på alt du kan forestille deg av sør-italiensk sjarm.

Les mer om de to herlige byene Otranto og Ostuni her eller les mer om regionen Puglia her. Du kan også lese om Puglias drømmeaktige by Alberobello her.

San Vito lo Capo på Sicilia

San Vito lo Capo er en sjarmerende og atmosfærefylt mindre by i det slående nordvestlige hjørnet av Sicilia. Byens sandstrand er berømt for dens kvalitet og havet er ganske enkelt uimotståelig.

Byen tilbyr et bredt og godt utvalg av restauranter som hovedsakelig serverer alt godt fra havet. Flere steder i byen serverer man gode hjemmelagde iskremer som er stappfulle av smaker fra de fruktene og nøttene Sicilia avler så mange av. Byen livner godt til om sommeren og du kommer ikke til å kjede deg.

Men San Vito lo Capo er samtidig en by der de lokale preger bybildet. Tidlig om morgenen er det også mulig å betrakte fiskerne lande nattens fangst, gjerne flotte tunfisk, sverdfisker, blekkspruter og skalldyr.

San Vito Lo Capo
San Vito lo Capo er en sjarmerende og atmosfærefylt mindre by med en fantastisk sandstrand

Fra San Vito lo Capo kan du dra på mange spennende utflukter, f.eks. til naturparken Lo Zingaro, som er et paradis for deg som er glad i å snorkle, se på grotter og gå turer. Byer som Trapani og Erice er begge innenfor rekkevidde, og begge tilbyr meget fascinerende opplevelser. Prøv f.eks. det lokale og interessante fiskemarkedet i Trapani. En tur til fjellbyen Erice er som å tre inn i en svært godt bevart middelalderverden.

Fra San Vito lo Capo kan du også enkelt komme deg til Selinunte, Marsala, Palermo og Segesta med det greske tempelet og teateret.

Les mer om San Vito lo Capo her eller les mer om hele Sicilia her.

Tags fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Ostuni og Otranto – to flotte byer i det sørlige Puglia

Ordene Ostuni og Otranto ligner ganske mye på hverandre, og de er navnene...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *