Sicilia på to hjul

Vespa
Opplev Sicilia på en Vespa

Har du sett filmen «Prinsesse på vift», eller «Vacanze Romane» som den heter på italiensk? Der Gregory Peck kjører på en klassisk Vespa fra 50-tallet med Audrey Hepburn bakpå som passasjer? Dette er nemlig noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, og siden jeg nå bor i Italia tenkte jeg at dette typiske italienske fenomenet burde jeg prøve. Og endelig kan jeg krysse dette av på «gjørelisten» min!

For et par uker siden bestemte jeg og min kollega og venn Francesco oss for å ta en Vespa-tur til Cefalù på Sicilia. Vi reiste fra Gliaca di Piraino, en bitteliten landsby i Messina-provinsen, og suste avgårde. Vi regnet med at turen ville ta omtrent 2 timer siden vi ikke kjørte på motorveien, men på landeveien langs kysten.

Sabrina på Vespa
Sabrina er klar for eventyr på Vespaen

At turen tok lengre tid gjorde ingenting, for det vi opplevde underveis var uforglemmelig. Krystallblått hav, den friske havbrisen og den lokale velkomsten og stemningen inne i de mange landsbyene vi kjørte forbi. Hundre ganger bedre enn å kjøre gjennom tunneler og dermed komme frem raskere.

Vi pakket med oss frokost og stoppet ellers kun et par ganger slik at vi kunne ankomme Cefalù ved lunsjtider. Her spiste vi en deilig lunsj bestående av fersk fisk og gikk deretter en tur i byen slik at vi slapp å sitte på Vespaen med stappmette mager. Med andre ord hadde vi ikke noe hastverk og tok dagen og livet ganske med ro, slik man gjør på Sicilia.

Turen tilbake var også et høydepunkt, for med oss på veien hjem fikk vi en fantastisk solnedgang som kulisse.

Cefalù på Sicilien
Den gamle kystbyen Cefalù, som Sabrina besøkte på to hjul

Høres det ut som en drøm? For meg var det virkelighet og jeg gleder meg til å sette meg på Vespaen igjen og utforske mer av denne øya på to hjul. Hvis du har mulighet for det anbefaler jeg deg å gjøre det samme på din neste Italia-ferie.

Buon viaggio!

Les mer om Vespaens spennende historie og posisjon i det italienske samfunnet i vår flotte artikkel «Vespaen – et tidløst ikon» her.

Tags fra artikkelen
,
Mer fra Sabrina Palermo

Mitt liv i Gliaca di Piraino

Gliaca di Piraino er landsbyen på Sicilia der In-Italia har sitt italienske...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *