Squashnudler med saus av stekte tomater og fennikelfrø

Squashnudler
Hvordan er det mulig å bo i Italia og spise glutenfritt? Svaret er squashnudler!

Når jeg, som har bodd i Milano i fem år nå, forteller folk at jeg ikke spiser gluten er den første reaksjonen som regel stor forbløffelse. Hvordan er det mulig å bo i Italia – landet som er kjent for sine mange retter basert på pasta, pizza og brød – og ikke spise gluten? Er det overhodet mulig å overleve?

Vel. Hvis du er lidenskapelig interessert i matlaging, og i tillegg er litt oppfinnsom, er det langt fra et problem. Det er mange glutenfrie muligheter på det italienske markedet og det kommer flere og flere i takt med at antallet glutenallergikere i Italia stiger (ifølge denne artikkelen i La Stampa steg antallet glutenallergikere i Italia med 15 prosent mellom 2012 og 2014 – men dette skyldes sannsynligvis at man ikke tidligere har undersøkt, men kun levd med problemet…).

Hva er de glutenfrie mulighetene i Italia?

Men det er flere måter å finne glutenfrie alternativer på enn å besøke de glutenfrie hyllene i butikken. F.eks. kan du bruke grønnsaker på en kreativ måte. En av mine beste investeringer i år er en grønnsaksskjærer som gjør at jeg kan forvandle nesten enhver grønnsak til lange, sprøe nudler. Nesten som magi. Så her får du en oppskrift hvor jeg bruker squash som et alternativ til spaghetti. Og tomatsausen får ekstra masse smak ved å steke tomatene i ovnen før de blandes til en saus. Og glem for Guds skyld ikke å tilsette fennikelfrø. De tilfører retten en helt unik smak.

Du kan du selvfølgelig også servere tomatsausen med vanlig spaghetti – det er opp til deg!

zucchininoodles
Disse squashnudlene kan lure den mest dedikerte pasta-elsker… Foto: citroncest.blogg.se

Fakta:
Antall porsjoner: 2
Tid: Litt over 30 minutter

Ingredienser:
2 små squash
25 cocktailtomater
1,5 ss. olivenolje
3 ts. fennikelfrø
40 gr fetaost
3 ss. majones
0,5 dl valgfri melk
Sriracha-saus, salt og pepper etter smak
Bladpersille

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.

Skjær tomatene i halvdeler og legg dem på en plate. Krydre med salt, pepper, fennikelfrø og olivenolje. Stekes i ovnen i ca. 25 minutter.

Lag squashnudler i en grønnsaksskjærer eller ved å skjære dem i skiver med en ostehøvel, før du skjærer dem i strimler med en kniv. Legg dem i en skål, hell kokende vann over og la dem stå i 1-2 minutter før du heller av vannet.

Bland halvparten av de stekte tomatene med fetaost, majones, melk, sriracha-saus, salt og pepper. Hell sausen over squashnudlene og rør rundt.

Serveres på en tallerken og krydres med resten av tomatene, litt ekstra fetaost og bladpersille.

Tags fra artikkelen
Mer fra Louise Laurenius

Risotto alla Milanese

Legendene som forteller om hvordan Risotto alla Milanese – risotto med safran...
Les mer