Ta med pestoen i håndbagasjen? Det er nå mulig om du flyr direkte fra Genova

Pesto cover
Pesto i håndbagasjen? Klart det er mulig, også dersom krukken inneholder mer enn 100 ml...

Gå ombord på flyet med en eller to krukker med pesto – selv om de rommer mer enn 100 ml som du vanligvis får ta med deg i håndbagasjen? Ja, kan du faktisk gjøre om du flyr direkte fra Genova flyplass, Aeroporto di Genova. 

Initiativet som har gjort dette mulig kalles «Il Pesto è Buono», og er et samarbeid mellom Ascom, Aeroporto di Genova og ENAC (Italias svar på Luftforsvaret), som har to hovedsakelige motiv: for det første vil man fremme pestoen som et unikt kulinarisk produkt fra Liguria, for det andre vil man samle inn donasjoner til Fondazione Flying Angels Onlus, en stiftelse grunnlagt i Genova som spesialiserer seg på flytransport av svært syke barn som raskt behøver å komme seg til et sykehus der de kan få rett behandling før det er for sent.

Marco Arato, administrerende direktør for Genova flyplass forklarer:

«I flere år har begrensningen for å ha væsker med i håndbagasjen gjort at mange av våre reisende tvinges til å kaste sine pestokrukker da de skal fly hjem fra vår flyplass. Vi snakker om cirka 500 krukker i året, noe som ikke bare er et sløseri, men også en tapt sjanse til å spre ryktet om vår gode pesto. På grunn av dette spurte vi ENAC om det ikke var mulig – fortsatt med samme respekt for sikkerheten – å finne en løsning for å kunne ta med pestoen på flyet».

Troffie med pesto
Troffie med pesto – en klassiker fra Liguria som du nå også kan lage hjemme…

Løsningen: en spesiell etikett og en ekstra scanning

Løsningen ble innføringen av en spesiell prosedyre: passasjerer som ønsker å reise hjem med pesto i håndbagasjen må kjøpe en egen etikett – enten der de kjøper pestoen eller på flyplassen – for 50 cent. Alle inntekter går uavkortet til Flying Angels. Krukkene går så gjennom en ekstra kontroll med et spesielt røntgenapparat, og etter noen sekunder får passasjeren tilbake pestoen sin, og kan spasere ombord i flyet uten noen problemer.

NB! Denne prosedyren gjelder kun for direktefly fra Genova flyplass. Om du skal mellomlande noen steder må du sjekke inn krukkene med bagasjen. Ingen andre matvarer aksepteres, kun ekte pesto genovese.

Reis med oss til Liguria og få med deg ekte pesto hjem i bagasjen

Får ikke du heller nok av pesto? Eller vil du helt enkelt bare nyte late dager ved det glitrende Middelhavet, gå på oppdagelsesferd i pastellfargede byer og la deg imponere av fantastiske utsikter på ulike fotturer? Da er Liguria reisemålet for deg. Vi har et stort utvalg av håndplukkede hoteller og feriehus i hele regionen, og du finner alle våre reiser til Liguria, inkludert flyreiser, feriehus og eventuell leiebil her.

Mer fra Louise Laurenius

Napolitansk pizza på UNESCOs verdensarvsliste

7. desember 2017 vil alltid være en spesiell dato for Napolis pizzabakere...
Les mer