Ti ting du må huske når turen går til Italia

Bilferie i Italia
Hva må du huske til reisen din til Italia? Få en rekke gode råd og tips her!

Det er alltid en opplevelse å dra på ferie i Italia, men ferien kan lett bli enda bedre hvis du husker en rekke småting både før og under oppholdet. Det er jo de små tingene som teller.

1. Husk det Europeiske helsetrygdkortet som gir deg rett på samme behandling hos leger, tannleger og på sykehus som landets egen befolkning. Les mer om helsetrygdkortet her.

2. Husk å ta med en skarp kniv hvis du skal bo i hus eller leilighet og gjerne vil lage litt (eller mye) mat selv. Råvarene i Italia er friske og innbydende, men de knivene du finner i utleieboliger er nesten aldri skarpe nok.

3. Husk å ta med en korketrekker og et par robuste glass. Det er kanskje bare meg som tidvis får en (litt for) stor trang til en spontan, flytende piknik i vinmarkene eller under et oliventre, men hyggelig er det nå uansett.

4. Husk en refleksvest (en av de knallgule) hvis du kjører i egen bil. Det er påbudt ved lov i Italia at man går med en slik hvis man av en eller annen grunn går ut av en bil som står i nødsporet eller langs en trafikkert vei. Men om det også gjelder når man bare skal tisse vet vi ikke.

Bil-kø
Husk en refleksvest (en av de knallgule) hvis du kjører i egen bil da det er påbudt ved lov i Italia

5. Husk – nå når vi først snakker om bilen – å ta med en gps-navigator og/eller kart. Navigatoren er ofte svært praktisk og sikrer en smertefri ferd fra a til b, men den kan også lure deg litt innimellom. Du skal være spesielt varsom med å følge den når turen går ut på grusveiene der den ofte ikke kan følge med (husk også å oppdatere den før reisen). Et godt gammeldags kart gir til gjengjeld en oversikt over det området du bor i som gps-en ikke kan hamle opp med.

6. Husk å sjekke på oppholdsbeviset ditt (eller vår fremragende hjemmeside) om det er noe som skal bestilles hjemmefra. Det kan være sengetøy og håndklær, barneseng, frokost eller mye annet.

7. Husk det vi i min familie alltid har kalt «myggskremmere». Mygg kan ødelegge en hyggelig kveld over alt i verden, også i Italia, så ta med myggspray, mygglys eller elektroniske myggrackerter. Så blir kveldene enda bedre.

Parlør på italiensk
Det er godt å ha med en lommeordbok når du skal på ferie i Italia for det er ikke alle som snakker engelsk…

8. Husk at selv om du mange steder klarer deg fint med engelsk eller tysk er det også en del italienere som kun snakker deres morsmål. Og så vet vi jo alle også utmerket godt at vi setter pris på det når utlendinger gjør en innsats for å snakke vårt språk, om det så bare er et par (høflige) ord. Det jeg ville si var i grunnen bare at du kan printe ut In-Italias italienske ordbok og ta den med.

9. Husk når du kommer til bompengestasjonene på motorveien at ni av ti italienere velger de boksene hvor man kun kan betale med kontanter. Velg boksene med kredittkortbetaling. Køen er nesten alltid mye kortere og transaksjonen tar under 10 sekunder.

10. Husk…. Oisann, det har vi visst glemt.

Les også min kollega Maries artikkel: «Greit å vite før, under og etter ferien i Italia».

Skrevet av
Mer fra Lino

Ferie i egen villa i Italia

Hvis du er en av dem som er ute etter en selvstendig,...
Les mer