To bokideer til din ferie i Italia

Mange italienere er glade i å lese - her kan du få noen tips til hvilket lesestoff du kan ta med på ferien din i Italia...

Kunne du tenke deg å lese en bok eller to som kan gi deg inspirasjon til din kommende ferie i Italia? Eller leter du etter et par bøker som du kan ta med i kofferten når du reiser?

Her kommer to av mine bok-tips til den lesende Italia-reisende – god fornøyelse!

Les også: Mikkels forslag til tre bøker du kan ta med deg på Italia-ferien

Mitt italienske kjøkken

Hvis du er interessert i italiensk mat, vil jeg anbefale kokebokforfatter og matskribenten Hanne Blochs bok om sine egne opplevelser med det italienske kjøkkenet. Den er ikke helt ny, men det er en personlig kokebok der hun øser ut av sine erfaringer med kokkekunsten – og som bærer preg av hennes store kjærlighet til italiensk mat.

Italiensk familie laver mad
Hanne Bloch har blant annet latt seg inspirere av lokale italienere i kokeboken sin om det italienske kjøkkenet…

Hanne Blochs erfaringer med italiensk mad stammer fra Italia, hvor hun og hennes familie ofte tilbringer feriene deres i den lille fjellandsbyenby Amelia. Her bor de omgitt av frodige marker og en hage med grønnsaker og frukter. I sine oppskrifter har hun latt seg inspirere av de lokale, hennes italienske venner, ostehandleren, slakteren, og derfor indeholder boken også en del italienske klassikere som ossobuco, saltimbocca, tiramisu m.m.

Boken er rikt illustrert med vakre bilder av fotografen Thomas Hergaard. Den er utgitt av Gyldendal.

Dengang i Italien – H.C. Andersen og gullaldermalerne

Er du mer glad i kultur og kunst er følgende bok kanskje noe for deg. Forfatteren og kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen gir i sin 433 sider tykke bok «Dengang i Italien» et bilde av det Italia som den gang var med på å forvandle H.C. Andersen fra stygg andunge til vakker svane.

Da H.C. Andersen forlot Italia i i 1834 skrev han: «her ble mitt hjerte barn, min tanke mann», noe som sier sitt. Bokens illustrasjoner – tegninger, malerier og bilder – viser hva som fikk den tids kunstnere, deriblant H.C. Andersen, til å utfolde deres kunstneriske talenter. Boken er utgitt av Gyldendal og finnes foreløpig kun på dansk.

Kunne du tenke deg å få flere tips til din ferie i Italia?

- klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt som inneholder mange gode reisetips
Skrevet av
Mer fra Mitzi

Reis våren i møte i Sør-Italia

Våren i Sør-Italia er noe for seg selv. Alt er frodig og...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *