To Rome With Love

To Rome With Love
Woody Allen har med ’To Rome With Love’ regissert en velopplagt romantisk komedie krydret med skarpe satiriske kommentarer til menneskets evige jakt etter noe mer, med Roma som ramme

Har du lyst til å få litt inspirasjon til ferien din i Roma?

Da kan du f.eks. tilbringe litt av en søndag ettermiddag på å se Woody Allens magisk-realistiske film «To Rome With Love» (fra 2012), der Allen har valgt å la Roma danne det geografiske bakteppet for en kaleidoskopisk fortelling om en flokk mennesker som alle på hver sin måte kastes ut i uforutsigbare situasjoner som endrer livene deres for alltid.

To Rome with love
Roma danner det geografiske bakteppet for en kaleidoskopisk fortelling om en flokk mennesker som alle på hver sin måte kastes ut i uforutsigbare situasjoner som endrer livene deres for alltid.

Uforutsette utfordringer

I filmen blir den unge amerikanske studenten Hayley hodestups forelsket i kjekke Michelangelo og det så voldsomt at det unge paret vil gifte seg med det samme. Men da foreldrene møtes oppstår det noen uforutsette utfordringer. Leopoldo er en helt gjennomsnittlig mann som en dag våkner opp som Italias største berømthet uten helt å vite hvorfor. Samtidig ankommer Antonio Roma med sin vakre kone, Milly, som han håper å kunne imponere familien sin med. Men da paret tilbringer en enkelt dag hver for seg åpner det seg nye romantiske dører for dem begge.

Velopplagt romantisk komedie

Woody Allen har med «To Rome With Love» regissert en velopplagt romantisk komedie krydret med skarpe satiriske kommentarer til menneskets evige jakt på noe mer – i slående rammer som Den Evige Stad på elegant og fortryllende vis skaper. Rollelisten er stjernebesatt med bl.a. Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni og Woody Allen selv.

Er du interessert i flere kulturelle tips til ferien din i Italia?

Da kan du f.eks. lese vår populære artikkel om de to italienske filmene «Respiro» og «La Sconosciuta» her. Du kan også lese om Helge Kamps bok om spisesteder i Roma i samme artikkel. Hvis du er på utkikk etter tips til italienske bøker på norsk som du kan ta med på ferien, eller bruke som inspirasjon før du reiser kan du f.eks. lese artikkelen vår med tre boktips til ferien din her.

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mikkel

Toppen av poppen i Støvlelandet

Er dine kunnskaper om de italienske sangskattene begrenset til Eros Ramazzottis og...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *