Topp 5: Milanos beste restauranter

Milano cover
Milano er full av gode restauranter - her får du tips om mine personlige favoritter. © Louise Laurenius

Visste du at Italia er det europeiske landet, etter Spania og Storbritannia, der befolkningen bruker mest penger på restauranter og barer? Derfor er det kanskje ikke så overraskende at det er over 350 000 restauranter, pizzeriaer og barer i landet.

Den høyeste konsentrasjonen finner du i regionen Lombardia i nord. Hovedstaden i Lombardia er Milano – og det er også her jeg bor. Men selv om jeg har bodd her i nesten fem år har jeg kun rukket å besøke en brøkdel av alle byens restauranter. Men jeg har funnet mine absolutte favoritter, og det er dem jeg ønsker å dele med deg i denne artikkelen.

Så her er mine tips om restauranter du absolutt ikke bør gå glipp av neste gang reisen går til mote-metropolen i Nord-Italia.

Trippa
Ikke la dette skremme deg, men trippa betyr mer eller mindre mage (eller innvoller) på italiensk – og faktum er at restauranten serverer en god del retter som er basert på nettopp magen, tarmene og andre deler av dyret som vi i Skandinavia synes er groteske – men som i Italia ansees for delikatesser. Men. Du behøver ikke å spise disse rettene; menyen har noe som passer for alle – og jeg har selv spist noen av de beste, mest innovative rettene som jeg noensinne har smakt på nettopp Trippa. Prøv for eksempel deres vitello tonnato, som er kjent i hele Milano og omegn. Restauranten blir mer og mer populær for hver dag som går, så sørg for å reservere bord i god tid.

Adresse: Via Giorgio Vasari 3, 20135 Milano
Telefonnummer: +39 3276687908

Tapas Milano
Mitt skip er lastet med… tapas fra Ajo Blanco!

Ajo Blanco
Langt fra turistområdene – i det hyggelige, lille og alternative strøket Isola – ligger det en spansk tapasbar kalt Ajo Blanco. Tapas-baren er opplagt hvis du skal ut og spise med en gruppe venner og vil dele en rekke tapasretter sammen – i autentisk, søreuropeisk stil. Manchego-ost, patanegra, hvitløksscampi, spansk tortilla, frityrstekt pepperoni… alt sammen ledsaget av en spansk vin eller en mugge med sangria. Og gå for all del ikke glipp av deres Crema Catalana med smak av ingefær til dessert. Lekkert!

Adresse: Via Genova Giovanni Thaon di Revel 3, 20159 Milano
Telefonnummer: +39 026686577

Osteria Brunello
Restauranten ligger på Corso Garibaldi, mellom Moscova og turiststedet Corso Como, og på grunn av dens kommersielle plassering hadde jeg vanskelig for å tro at Osteria Brunello villa ha mye å by på første gangen jeg besøkte stedet. Men åh, hvor feil man kan ta! Fantastisk mat – italienske retter med moderne vri – tilberedt med hjerte og sjel. Og et svært omfattende vinkart. Tommel opp for Osteria Brunello!

Adresse: Corso Garibaldi 117, 20121 Milano
Telefonnummer: +39 026592973

Italiensk restaurang
Atmosfæren er like viktig som maten for at helhetsopplevelsen skal bli optimal…© Louise Laurenius

El Porteño
Vi fortsetter med det internasjonale temaet og går videre til Argentina; landet som er kjent for sitt fantastiske kjøtt – og det er nettopp det den argentinske restauranten El Porteño imponerer sine kunder med. Du bør komme hit når du er enormt sulten, for her kan du unne deg store steiker og andre utskjæringer, grillet til perfeksjon. Det er to El Porteño-er i Milano, og begge er utrolig hyggelig og pent innredet. Perfekt for en intim kveld mellom fire øyne.

Adresse: Viale Gian Galeazzo 25, 20136 Milano // Viale Elvezia 4, 20154 Milano
Telefonnummer: +39 0258437593 // +39 0234537275

Cantina Piemontese
«… siamo quello che mangiamo e noi vogliamo mangiare in modo eccellente» (Vi er hva vi spiser, og vi vil spise utmerket), skriver Cantina Piemontese på deres hjemmeside – og jeg kan ikke annet enn å være enig. Her kan du spise virkelig fantastisk mat – og dessuten kan de fleste av rettene i menyen tilpasses til glutenallergikere, så selv gluten-intolerante er i stand til å nyte mat av høy kvalitet. Salen er innredet med inspirasjon fra 30-tallet og med øye for de små detaljene. Her kan du tilbringe mange timer i godt selskap med vennegjengen…

Adresse: Via Laghetto 2, 20122 Milano
Telefonnummer: +39 02784618

Vil du teste noen av restaurantene ovenfor selv – eller kanskje finne dine egne favoritter?

Da kan du besøke vår side med alle våre feriehus og hoteller i Milano der du kan se priser, fasiliteter, anmeldelser, kart med beliggenhet, bilder og mye mer.

Mer fra Louise Laurenius

En matrett fra hver av de italienske regionene som du bør smake på

Jeg lurer på om det finnes noen land i verden der de...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *